Izložba ‘Đakovo i Đakovština u Domovinskom ratu’

Autor/ica
Objavljeno: 11 travanj, 2014
izlozba_djakovo

Autor: Filip Ratković

U subotu 12.travnja u 11 sati u Sinju će se upriličiti izložba slika nastalih tijekom likovne kolonije ‘Đakovo i Đakovština u Domovinskom ratu’.

Riječ je o likovnim radovima akademskih slikara i kipara nastalih kroz više godina, a koje je organizirala Udruga veterana 122. brigade HV Đakovo. Prvi put ova zanimljiva izložba bila je prezentirana javnosti davne ratne 1992. godine u Zagrebu, kada ju je otvorio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Nakon mnogo godina izložba dolazi i u naš grad.

Nastavak je to Sporazuma o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova koji su u više navrata realizirali razne projekte koji su pridonijeli zbližavanju građana i udruga sa prostora Đakova i Sinja, a posebno braniteljskih udruga.

Izložba likovnih radova koje nam donose prijatelji iz ravne Slavonije prikazuje stvarni prostor Đakovštine. Ona ima veliki umjetnički značaj koji povezuje različite generacije stvaralaca kroz dvadeset tri godine. Zajedništvo je to ideje, motiva i bogate prirodne baštine ovog dijela Lijepe naše kojeg su velikim dijelom stvarali i ljudi iz našega kraja. Zato je ova izložba poklon Đakovčana Sinjanima koji prikazuju Hrvatsku kakva je bila nekada i kakva bi trebala biti sada.

U galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima postavit će se 35 slika i tri skulpture akademskih slikara, a na cijenjenom pučanstvu je da dođe, vidi i uživa.

 

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh