Josip Poleš i Ivan Čarić državni prvaci u obaranju ruke

Autor/ica
Objavljeno: 11 ožujak, 2019

Sinj je po drugi put bio domaćin najboljim obaračima ruke u Hrvatskoj.

Naime, u sinjskom gradskom kinu pred velikim brojem gledatelja održano je PH u obaranju ruke. Organizatori ove zanimljive sportske priredbe bio je sinjski klub Južnjačka snaga, uz potporu Hrvatskog saveza za obaranje ruku i Grada Sinja. Na prvenstvu su kroz kvalifikacijske i završne borbe sudjelovala 182 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Natjecanje je održano po dobnim i težinskim kategorijama, a posebna kategorija odnosila se na početnike.

Nazočni gledatelji imali su priliku vidjeti zanimljivo natjecanje u obaranju ruke osoba s invaliditetom te snažnih obaračica ruke.

Kao i na dosadašnjim natjecanjima svoju superiornost pokazao je domaći natjecatelj, kršni 207 visoki Josip Poleš.

‘Ovo je deveto prvenstvo Hrvatske u kojima za redom obavezno osvajam zlatnu medalju u kategorijama desne ili lijeve ruke 105 kg plus ili u obje discipline. Što se tiče ostalih naših članova kluba Južnjačka snaga, Ivan Čarić je danas osvojio naslov prvaka u obaranju desne i lijeve ruke u kategoriji 95 kg i bio je treći u Open kategoriji. Pored nas dvojice u klubu uspješno treniraju i rade s dobrim rezultatima Ivan Vugdelija, Marko Delija i još desetak momaka. Što se tiče organizacije, ona je bila na visokom nivou i nadamo se kako će i iduće godine PH biti u Sinju’, kazao je Josip Poleš.

Velikim pljeskom nagrađene su dame, najbolje obaračice ruke u Hrvatskoj, gdje su se u žestokoj konkurenciji izdvojile Blaženka Trobić i Mihaela Kogl, obje iz Dugog sela.

Predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruku Aleksandar Jakovac kazao je kako je prošlogodišnje gostoprimstvo Sinjana nadmašilo sva očekivanja pa su i ove godine zajedno na najvažnijem domaćem natjecanju.

‘Svaka čast Sinju, gledateljima, klubu Južnjačka snaga, Josipu Polešu, uistinu i ovo godine manifestacija bila odlično pripremeljna. Naš cilj je stalna promocija ovog sporta i zato organiziramo natjecanja izvan Zagreba u drugim sredinama, jer u glavnom gradu dosta je drugih nacionalnih i međunarodnih natjecanja. Sinj se pokazao kao odličan domaćin, imali smo odlično gostoprimstvo i vjerujem kako će se i iduće godine ovdje okupiti najbolji obarači ruk u Hrvatskoj, iako i kod drugih mjesta postoji želja za organizacijom nacionalnog prvenstva’, kazao je Jakovac.

Pored čelnika Saveza, nagrade i priznanja najboljima podijelili su sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, proslavljeni hrvatski veslač, osvajač brončane medalje na OI u Sydneyu 2000. godine, sudionik zimskih igara u bobu Igor Boraska, koji su se kratko obratili nazočnim gledateljima i natjecateljima.

Sve rezultate PH u obaranju ruke Sinj 2018 možete pročitati OVDJE.

Print Friendly
Facebook
Na vrh