Kamičak konačno proradio!

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoz, 2019

Uoči svečane sjednice Gradskog vijeća, koja se održava povodom Dana Grada Sinja, a koja će se održati večeras od 20 sati na utvrdi Kamičak, sat na Kamičku konačno je ponovno proradio.

Kako nam je sama potvrdila, gradonačelnica Kristina Križanac dogovorila je suradnju s Ognjenom Kolakom – Sinjaninom koji već dugi niz godina besplatno održava i navija sat na Kamičku.

Podsjećamo, stari sinjski sat je radio gotovo 200 godina, sve do rujna 2017. godine kada je krenula rekonstrukcija Kamička. Mjesecima nakon što su radovi na rekonstrukciji završeni satni mehanizam je vraćen u kulu, no ni tada nije pokrenut. Tek nakon godinu i pol dana, sat je proradio i prozvonio. Na pokretanju sata posebno je bio angažiran dogradonačelnik Sinja Denis Glavan, koji je zajedno s Ognjenom Kolakom ‘radio’ na otklanjanju svih poteškoća i stavljanja sata u funkciju. Kad je Kamičak ponovno proradio, spominjalo se kako bi Grad Sinj trebao dogovoriti stalnu suradnju s Kolakom, uz sibmoličan honorar, kako bi i dalje nastavio održavati sat na Kamičku. Međutim, u tom trenutku ‘puklo’ je na relaciji Gradonačelnica – Dogradonačelnik, a sat je u svibnju ponovno stao. Dogradonačelnik Glavan tada je kazao kako on ‘nema ovlasti za išta…’

Nakon tri mjeseca, gradonačelnica Kristina Križanac konačno je dogovorila suradnju s Ognjenom Kolakom na održavanju i navijanju sata na Kamičku pa je za očekivati kako će ovo biti trajno rješenje i kako više neće dolaziti do dugotrajnog stajanja starog sinjskog sata.

Print Friendly
Facebook
Na vrh