Kodžoman: Proslava Velike Gospe nije pučka fešta ni dernek

Autor/ica
Objavljeno: 16 kolovoz, 2018
vecernja_sv_misa_velika_gospa

Izvor: www.gospa-sinjska.hr

Pred nekoliko tisuća vjernika, večernju svetu misu na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sinju, na blagdan Velike Gospe, predvodio je provincijal provincije Presvetog Otkupitelja Split fra Joško Kodžoman, uz koncelebraciju fra Petra Klapeža, gvardijana i upravitelja Svetišta Gospe Sinjske, fra Perice Maslaća, župnika, te još nekoliko svećenika.

Provincijal Kodžoman je u svojoj propovijedi istaknuo kako nas Majčina prilika uvijek iznova zadivljuje ljepotom i sjajem kojim ju je zaogrnula živa vjera ljudi. Kazao je kako Gospa s vjernicima komunicira, kako nas Ona primjećuje te osluškuje naše vapaje i pohranjuje ih u svojem srcu, hrabri nas i vraća mir u srce, daje nam volju da se borimo protiv zla i opredjeljujemo za dobro.

Govoreći o aktualnom trenutku, kazao je kako proslava blagdana Velike Gospe u Sinju nije pučka fešta, ni dernek ili koncerti na otvorenom u centru grada do kasnih noćnih sati, već skup vjernika koji su ozbiljno došli svojoj Gospi, koja nas uči pravim životnim vrijednostima.

Provincijal se osvrnuo i na proslavu Dana Obitelji, koji se održava u rujnu ove godine. Kazao je kako se izvan obitelji ne može razviti svijest o žrtvi, solidarnosti i ljubavi, a bez tih vrijednosti nema ljudskog zajedništva.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh