Koncert klasične glazbe u Galeriji Sikirica

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoz, 2018
luka_norac01

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Gospe Sinjske 2018.’ sutra, 11. kolovoza koncert klasične glazbe održat će Luka Norac na saksofonu, Martina Ivčević na klaviru i Božana Beje na klarinetu.

Mladi talentirani glazbenici studiraju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, iza sebe imaju brojne međunarodne nastupe, a sinjska će publika u njihovoj virtuoznosti moći uživati u Galeriji Sikirica, s početkom u 19 sati.

Luka Norac (5. siječnja 1999.) mladi je sinjski saksofonist i student druge godine Muzičke akademije u Zagrebu, te student prve godine fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Akademiju je upisao prijevremeno kao izrazito nadaren student i već dugi niz godina niže nagradu za nagradom na državnim i svjetskim natjecanjima. U veljači 2016. nastupao je u Pragu s Praškom filharmonijom kao laureat natjecanja Talent Prahy 5. Član je Gradske glazbe Sinj s kojim sudjeluje na brojnim smotrama i alkarskim svečanostima.

Martina Ivčević rođena je u Splitu. Glazbeno obrazovanje započinje u glazbenoj školi Josipa Hatzea. Sudjelovala je na brojnim koncertima i manifestacijama, pohađala je seminare međunarodno priznatih pijanista i sa zapaženim uspjehom sudjeluje na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Studentica je druge godine Muzičke akademije u Zagrebu u klasi profesora Danijela Detonija.

Božan Bejo (8.3.1999.) student je klarineta Muzičke akademije u Zagrebu u klasi profesora Davorina Brozića. Kroz osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje u Glazbenoj školi Josipa Hatzea osvojio je brojne nagrade. U svibnju 2016. i 2017. godine nastupao je kao prvi klarinet na koncertu Filharmonija budućnosti u splitskom HNK. Član je Hrvatskog glazbenog društva Zrinski.

Print Friendly
Facebook
Na vrh