Križanac: Dvorana neće biti skuplja od 18,3 milijuna kuna

Autor/ica
Objavljeno: 13 rujan, 2018
dvorana3

Gradonačelnica KRISTINA KRIŽANAC danas je u izjavi za Feratu i Hit radio opovrgnula nagađanje kako će konačna cijena izgradnje Gradske sportske dvorane Ivica Glavan Ićo, u konačnici koštati više od 20 milijuna kuna.

Na pitanje – je li točno da su troškovi izgradnje dvorane s planiranih 18,3 milijuna kuna porasli na 20 milijuna kuna, Gradonačelnica je odgovorila:

‘Ne, okončana situacija je predana i ukupan iznos je točno ugovoreni iznos.’

Podsjećamo, gradnja dvorane počela je u listopadu 2013. godine uz najavu kako će ista biti dovršena u roku od godinu dana. No, radovi su se odužili, a cijena je od početnih 12,8 porasla na 18,3 milijuna kuna.

Iz Grada Sinja ove su godine u tri navrata najavljivali kako će dvorana biti otvorena 16. lipnja, do kada je trebao biti obavljen tehnički pregled. Prema riječima gradonačelnice Kristine Križanac, tehnički pregled kasnio je zbog spriječenosti glavnog nadzornog inženjera za sastavljanje završnog izviješća i godišnjih odmora u Uredu za prostorno uređenje.

Tehnički pregled jučer je obavljen u nazočnosti predstavnika tvrtke Jurcon projekt iz Zagreba.

Na pitanje je li dvorana prošla tehnički pregled i kada se može očekivati njeno otvaranje, Gradonačelnica je kazala kako je potrebno pričekati zaključak ovlaštenih osoba koje su ga obavile, te da će dvorana biti otvorena po ishođenju uporabne dozvole i organizacije primjerenog svečanog otvaranja.

Dodala je kako su naknadno odobrena sredstva Županije u iznosu od 1 milijun kuna ‘opravdana prethodnom situacijom izvedenih radova’.

Stoga smo kontaktirali tvrtku Jurcon projekt, kako bi saznali hoće li dvorana nakon obavljenog tehničkog pregleda dobiti pozitivno mišljenje. Do zaključenja teksta nismo dobili odgovore. Direktor Jurcon projekta kazao nam je kako informacije o tehničkom pregledu dvorane u Sinju mora dobiti od kolege, koji je danas na terenu i sastancima.

Print Friendly
Facebook
Na vrh