svabo

Križanac i Boban: Povratak vojske je vrlo važan za Sinj!

Autor/ica
Objavljeno: 22 srpnja, 2017
kk_bb

Jučer je u Sinju upriličeno svečano otvaranje vojarne ‘126. brigade HV-a’, kojem je nazočio sam državni i vojni vrh, predvođen premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom obrane Damirom Krstičevićem.

U ulozi domaćina u Sinju našli su se sinjska gradonačelnica Kristina Križanac i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koje smo upitali što povratak vojske u Sinj znači za grad i županiju.

‘Za naš grad to znači jako puno s više aspekata – s gospodarskog aspekta, sa socijalnog aspekta, a prvenstveno sa sigurnosnog aspekta. To je jedan izniman trenutak za naš grad i zaista se svi veselimo što se vojska vratila u Sinj. Kao što znamo, grad Sinj je uvijek bio prijatelj Hrvatskoj vojsci, a pogotovo nas veseli činjenica da je središte dobilo naziv legendarne 126. brigade. Sve što će se događati unutar njih kao poslovnog subjekta, nama će biti od koristi, po osnovi od poreza i prireza s jedne strane, a s druge strane naši vojnici, časnici i dočasnici koji će biti na našem području živjet će, boraviti i trošiti na našem području’, kazala je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Župan Blaženko Boban zahvalio je ministru obrane Damiru Krstičeviću što se odlučio na ovakvu vrstu funkcioniranja Hrvatske vojske u simbiozi s građanima. Smatra kako je povratak vojske jako bitan za Sinj i Cetinsku krajinu.

‘Zašto bi vojska bila smještena van naseljenih mjesta kada to nije potrebno? To je Hrvatska vojska među hrvatskim narodom. Drugo, otvaraju se i nova radna mjesta u Sinju, upravo u onim ruralnim područjima Splitsko-dalmatinske županije odakle ljudi u posljednje vrijeme, nažalost, iseljavaju. Zbog toga mi je posebno zadovoljstvo da je general Krstičević upravo u Sinj doveo Hrvatsku vojsku. Lako je za ove dane Alke i Velike Gospe, kada je Sinj živ i aktivan, ali zahvaljujući vojsci, bit će živ i aktivan cijelu godinu’, kazao je župan Boban.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh