KUD Dicmo na 52. Đakovačkim vezovima

Autor/ica
Objavljeno: 10 srpanj, 2018
kud_dicmo01

Na tradicionalnoj manifestaciji izvornog narodnog folklora Đakovački vezovi, koja okuplja na desetke tisuća gledatelja i brojna kulturno umjetnička društva, zanimljivim programom sudjelovale su članice i članovi KUD-a Dicmo.

U svečanom mimohodu sudionika 52. Đakovačkih vezova ulicama grada prošlo je šezdesetak kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva, a dvosatnu povorku su pojačale i svatovske zaprege te jahači. U toj povijesnoj koloni hrvatske tradicije i običaji Dicmanjani su zavrjedili veliki pljesak na otvorenoj sceni.

Ispred poznate Đakovačke katedrale zaorila se poznata dicmanjska rera i zaigrala kola iz starih vremena iz Cetinske krajine. Posebno oduševljenje bilo je kod Cetinjana koji su za boljim životom otišli u ravnu Slavoniju u Đakovštinu, koji su su mogli na licu mjesta vidjeti običaje iz kraja svojih starijih.

Podsjetimo, prvi Đakovački vezovi održani su 2. i 3. srpnja 1967. godine kao specifična prigodna turističko-kulturna manifestacija u povodu Međunarodne godine turizma.

Print Friendly
Facebook
Na vrh