LAG Cetinska krajina održao radionicu i izvanrednu skupštinu

Autor/ica
Objavljeno: 13 veljača, 2018
lag_skupstina01

Foto: Filip Ratković

U prostoru Kulturno umjetničkog središta u Alkarskim dvorima sinoć je Lokalna akcijska grupa Cetinska krajina organizirala radionicu i izvanrednu skupštinu LAG-a.

Tom prigodom predstavljena je izmijenjena Lokalna razvojna strategija (LRS) LAG-a Cetinska krajina 2014.-2020. i Plan provedbe, u skladu s Pravilnikom o provedbi podmjere 19.2, podmjere 19.3 i podmjere 19.4. Ovoj izvanrednoj skupštini prisustvovali su vlasnici OPG-ova, predstavnici jedinica lokalne samouprave koji su u satavu LAG-a, predstavnici ustanova s cetinskog područja, braniteljskih i civilnih udruga. Radionicu je održala stručna savjetnica Svjetlana Kasunić, dipl. Ing., osnivačica prvog LAG-a u Hrvatskoj i bivša predsjednica Hrvatske mreže za ruralni razvoj s dugogodišnjim radom na strateškim dokumentima lokalnog razvoja, posebice Lokalnim razvojnim strategijama LAG-ova.

Nakon radionice održana je Izvanredna skupština Lokalne akcijske grupe Cetinska krajina na kojoj je usvojena izmijenjena Lokalna razvojna strategija (LRS) LAG-a Cetinska krajina 2014.-2020. i Plan provedbe, kako bi se što prije krenulo u provedbu Lokalne razvojne strategije i raspisivanje LAG Natječaja. Na kraju radionice i izvanredne skupštine Svjetlana Kasunić je istaknula:

‘S obzirom da je strategija usklađena ide se na ocjenjivanje u agenciju u trajanju tjedan do dva tjedna što znaci da bi LAG za nekih 3 tjedna mogao raspisati prve natječaje. Smatram da je ovo dobra prilika za sve koji žive na LAG području da iskoriste sredstva koje LAG ima na raspolaganju.’

lag_skupstina02
Print Friendly
Facebook
Na vrh