Leo Andrić sinjski superJunak! Plavi okrenuli dva gola zaostatka i uzeli nova tri boda

Autor/ica
Objavljeno: 15 rujan, 2018
NK Junak sezona 2018-19

Gotovo nevjerojatnu i nestvarnu utakmicu odigrao je Junak u Dubrovniku u kojoj je nadoknadio dva gola minusa i na krilima ubojitog Andrića stigao do četvrte pobjede u isto toliko odigranih kola…

GOŠK – Junak 3:4 (1:0)

Dubrovnik – Igralište Lapad
Sudac: Josip Zec (Split)
Strijelci: 1:0 Cicijelj (45.+1), 2:0 Cicijelj (47.), 2:1 Bašić-Šiško (68.), 2:2 Andrić (82.), 2:3 Andrić (83.), 3:3 Cicijelj (87.), 3:4 Andrić (90.)

GOŠK: Kristić, Pralas, Torbarina, Žile, Ivanišević, Caput, Fadić, Cicijelj, Skaramuca (od 60. Tomas), Ćurčić (od 74. Matić), Horvat (od 74. Dalmatin).

Junak: Ćurković, S. Barać, Bašić-Šiško, Marunica (od 90. Katuša), M. Barać, Bandalo, Vuleta (od 53. Andrić), Jandrek (od 92. Protega), Vardić, Botica, Puljić.

Utakmica u Dubrovniku još će se dugo prepričavati, jer nije baš da se svaki dan preokrene zaostatak od 0:2. Neosporna zvijezda večeri bio je Leo Andrić s tri pogotka u samo 37 minuta, koliko je proveo na terenu.

Bez golova igralo se sve do prve minute sudačke nadoknade u kojoj je Baldo Cicijelj u najbolje vrijeme za svoju momčad, a najgore za sinjsku, zabio gol za 1:0. Odmah nakon povratka iz svlačionice, u 47. minuti, još uvijek šokirani Junak primio je novi gol i opet je strijelac bio Cicijelj.

Junak je, međutim, odbio potonuti do kraja. Trener Stipe Grčić potom vuče potez kola. U 53. minuti u igru šalje Lea Andrića, igrača kojeg smo često znali kritizirati zbog manjka golova, a ovaj se u narednih 37 minuta za sve iskupio s kamatama i, ako baš hoćete, ostavio “bakšiša”.

A veliki povratak Junaka najavio je Petar Bašić-Šiško, svojim već šestim ligaškim golom koji je postigao u 68. minuti. Bila je to toliko potrebna injekcija samopouzdanja, nakon koje je Junak krenuo po pobjedu. I to kakvu.

Svoj “showtime” Leo Andrić počeo je u 82. minuti golom za 2:2, da bi već u sljedećem napadu, dakle minutu poslije, poentirao i za potpuni preokret pored zbunjenih domaćina. Međutim, tu priči niti iz bliza nije bio kraj.

I kad među navijačima Plavih već počeo slaviti potpuni preokret i kad se pobjeda ukazala na obzoru – novi šok. Ovog puta za Junak. Sudac je pokazao na bijelu točku u 87. minuti, GOŠK je dobio priliku za poravnanje, a Cicijelj treći put pogodio, sada za 3:3.

Ali ne. Junak je došao po pobjedu i pobjedu je dobio. Igrala se 90. minuta kada se Andrić pretvorio u superJunaka, pogotkom za konačnih 4:3. Kakvo je slavlje među igračima bilo, ne treba opisivati. Bravo Junače.

A sljedeće kolo superderbi u Sinju. Junak je domaćin Splitu.

Tablica:

Tabl-3
Print Friendly
Facebook
Na vrh