Marino Trans

‘Mala noćna muzika’ popunila Šetalište Alojzija Stepinca

Autor/ica
Objavljeno: 26 srpnja, 2019

U parku na Šetalištu Alojzija Stepinca sinoć je održan koncert ‘Mala noćna muzika’, kojeg je drugu godinu za redom u okviru ‘Dana Alke i Velike Gospe’ organizirala Udruga Sinjski ferali.

Na koncertu su nastupili učenici Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Sinj  Josipa Kordić – violina, Ivan Vučković – truba, Duje Klarić Kukuz – saksofon, Grgo Šipić – gitara, Maja Sarić – gitara, Lucija Vudrag – gitara, Tara Lapić – violina i Tina Krstić – violina te učenici Glazbene škole Požega, Područno odjeljenje Kutjevo Tomislav Križanović – klarinet i Antun Križanović – klarinet.  Na kraju programa bivša učenica OGŠ Jakova Gotovca Antea Klarić Kukuz, svirajući ukulele otpjevala je pjesmu Olivera Dragojevića Cesarica.

Koncert je održan pred brojnom publikom, među kojom je bio i novoimenovani savjetnik gradonačelnice Sinja za kulturu Goran Ugrin.

‘Ja sam ne zadovoljan, ja sam prezadovoljan, presretan. Ovo je obveza doći i vidjeti ovu mladost, ovu djecu, poslušati njihovo sviranje. Nema većega veselja ni zadovoljstva. Predivno! Doslovno predivno! Ovo su temelji svega, temelji kulture, glazbe, ovo su temelji jednog identiteta, identiteta Sinja. Svi oni koji su večeras ovdje i koji slušaju, vide da je ovdje beskrajno puno talenta i to jednostavno moramo čuvati kao oko u glavi, doslovno’, kazao je Ugrin.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh