Manifestacija ‘Uskrsni doručak’

Autor/ica
Objavljeno: 12 travanj, 2017
USKRS_CITYLIGHT_CORR_TISAK za web

Izvor: TZ Sinj

U Sinju, 17. travnja 2017., na Uskrsni ponedjeljak, Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije prvi put organizira ‘Uskrsni doručak na otvorenome’.

Ova manifestacija, za koju se nadamo da će zaživjeti i postati tradicionalna, počinje u 11 sati na Šetalištu Alojzija Stepinca. Cilj manifestacije je svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu naših tradicionalnih uskrsnih jela i običaja. Stoga će za sve posjetitelje biti pripremljen raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, sirnica, fritula i ostalih prigodnih slastica.

Za najmlađe sudionike upriličit će se prigodan zabavni program. Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, bit će upriličen i zabavni dio programa. Uz nastup Sinjskih mažoretkinja, posjetitelji će imati priliku uživati u pjesmama Dječjeg i Mješovitog zbora grada Sinja, kao i nastupu članova Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja.

Iz Turističke zajednice grada Sinja zahvaljuju se svima koji su ih podržali u ostvarivanju ove manifestacije.

Print Friendly
Facebook
Na vrh