Marko Križanac o rješavanju problema prokišnjavanja dvorane

Autor/ica
Objavljeno: 5 prosinac, 2018

U okviru aktualnog sata, na 18. sjednici sinjskog Gradskog vijeća, HDZ-ov vijećnik Marko Križanac podsjetio je kako je dana 28. studenog 2018. godine održan sastanak u uredu župana Splitsko – dalmatinske županije, na temu urgentnog rješavanja problema prokišnjavanja u školskoj sportskoj dvorani u Sinju te da je u izviješću sa sastanka navedeno kako je iznađeno rješenje za hitnu sanaciju krova dvorane.

Dodao je i kako je zaključeno da će se pokrenuti aktivnosti potrebne za trajno rješenje obnove školske sportske dvorane te da će Grad Sinj učiniti dodatni napor nužan za omogućavanje održavanja košarkaških utakmica Alkara u školskoj sportskoj dvorani na zadovoljstvo navijača, igrača i cjelokupne sportske javnosti.

Gradonačelnicu Kristinu Križanac zamolio je da mu odgovori kada i u kojem obliku će se urgentno rješavati problem prokišnjavanja i koje su to aktivnosti i dodatni nužni napor koje će Grad Sinj poduzeti na školskoj sportskoj dvorani, kako bi se omogućilo daljnje održavanje utakmica Alkara u navedenoj dvorani. Dodao je kako iz obavijesti gradonačelnice o održanom sastanku nije razumio što će se poduzeti na rješavanju problema, pa ju je zamolio da pojasni koji su koraci dogovoreni na sastanku sa županom.

Gradonačelnica Križanac mu je odgovorila kako su djelatnici komunalnog odjela Grada Sinja već sljedeći dan nakon sastanka izašli na teren i snimili situaciju te da bi, da nije bilo kiše, radovi sanacije krova već bili provedeni. Dodala je i kako je već proveden postupak bagatelne nabave.

‘Ovo je onaj hitni dio koji se može napraviti do kraja ove godine. Grad Sinj će sa svojom Županijom dati maksimalan suport. Županija je planirala u 2019. godini kompletnu rekonstrukciju krova i obnovu energetske učinkovitosti, za koju su sredstva planirali povući iz EU. Međutim, još nisu stvoreni svi preduvjeti za to. Zapelo je na administraciji. Grad Sinj će sa svojom Županijom nastojati riješiti taj problem do kojeg je došlo’, kazala je Križanac.

Gradonačelnica je dodala kako vjeruje da će do 2019. godina biti godina u kojoj će Županija provesti postupak saniranja krova dvorane, nakon čega će se, u dogovoru s HKS i Upravom KK Alkar, donijeti odluka hoće li Alkar utakmice igrati u gradskoj ili skolskoj sportskoj dvorani.

‘Naš zadatak je da omogućimo i jedno i drugo. Svaka čast Županiji, reagirali su ‘odmah i sad’ da bi se stvorili preduvjeti. Kompletna rekonstrukcija dvorane vjerujem da će biti napravljena do kraja 2019. godine, jer je potrebno riješiti administrativne stvari na koje Županija nije računala’, dodala je Križanac.

Vijećnik Marko Križanac djelomice je bio zadovoljan odgovorom. Kazao je kako je shvatio da će Županija ići na EU fondove za obnovu energetske učinkovitosti, no dodao je kako ostaje problem parketa i tehničkih prostorija što će dodatno povećati troškove sanacije dvorane, a iz odgovora gradonačelnice nije shvatio hoće li Grad Sinj Županiji pomoći financijski ili samo moralno.

Print Friendly
Facebook
Na vrh