Matanova predstavio svoj četvrti album ‘Daleko od očiju…’

Autor/ica
Objavljeno: 8 kolovoz, 2019

Sinjanin Josip Matanović Matanova na Žankovoj glavici u svojoj obiteljskoj kući, pred 300-tinjak prijatelja, predstavio je svoj novi, četvrti album talijanske kancone. Album nosi naziv ‘Lontano dagli occhi’, Daleko od očiju, na kojem su obrade poznatih talijanskih hitova kao što su Roberta, L’emozione non ha voce, Vent’ anni, Come vorrei i Cantare.

Na novom albumu Matanović je surađivao sa Mojmirom Čačijom i Ingom Romac Šarić, a obradio je i nekoliko poznatih Zuccerovih pjesama.

Najveći pljesak publike Matanova je dobio nakon što je s Ingom Romac – Šarić zapjevao pjesmu ‘Come Vorrei’

‘Ovo je stvarno vraćanje filma kao prije 50 godina, ovo je generacija Sinjana koja je živjela s talijanskom kanconom koja je formirala njihove glazbene ukuse, ali i život. Sinjani su došli u velikom broju, a bilo je i dosta ljudi iz Zagreba, Splita, Zadra i Makarske tako da sam zbilja zadovoljan’, rekao je Matanova

Prisjetio se i vremena od prije 40 – 50 godina, kada je bio poznat po izvođenju talijanske kancone te istaknuo kako je večer promocije novog albuma bila iznimno nostalgična, jer su se svima vratile emocije sa sinjskih plesnjaka. Matanovi su se na bini, spontano, pridružile i članice zadarske klape ‘Preženca’, a nakon promocije pjevale su Dubravka i Jadranka Milun te njegove kolege pjevači.

Za sljedeću godinu Matanova najavljuje novi album:

‘ Ovo nije kraj, svi mi kažu da imam glas mladića od 25 godina, ali čovjek treba biti realan. Ja sam se pjesmi vratio nakon 30 godina i još mogu napraviti The best of čiju ćemo promociju imati dogodine’, zaključio je Matanova

Program je moderirala jedna od najboljih hrvatskih radijskih voditeljica Sonja Šarunić, a sljedeća promocija novoga albuma najavljena je za jesen u Zagrebu.

Print Friendly
Facebook
Na vrh