Marino Trans

Međimurske popevke i plesovi u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 25 kolovoza, 2019

U organizaciji Centra za ruralni razvoj CERURA HR i LAG-a Cetinska krajina, Kulturno-umjetničkog središta Sinj i Turističke zajednice grada Sinja jučer su u Sinju gostovali Kulturno-umjetnička udruga Seljačka sloga, Puhački orkestar te Mažoretkinje Općine Nedelišće.

U okviru cjelovečernjeg kulturno-umjetničkog programa na Trgu dr. Franje Tuđmana gosti iz Međimurja održali su koncert i izveli nekoliko folklornih koreografija u pratnji tamburaša i puhača, a zanimljiv je bio nastup mažoretkinja uz pratnju puhača. U okviru programa izvedeno je i nekoliko međimurskih popevki koje su krajem prošle godine uvrštene na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine čovječanstva.

Svojim nastupom u Sinju Međimurci su se pridružili Sinjanima u obilježavanju Dana napada na vojarne u Sinju 25. kolovoza 1991. godine.

Tijekom boravka u Sinju gosti iz Međimurja posjetili su Muzej sinjske alke, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske i druge sinjske znamenitosti. Na kraju boravka u Sinju, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj upriličeno je zajedničko druženje gostiju i domaćina uz prigodni domijenak. Ovom druženju nazočili su načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, a tom prigodom najavljen je nastavak daljnje suradnje između ove dvije jedinice lokalne samuprave i udruga koje djeluju na tim područjima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh