Za nagradu javnosti Muzeju Sinjske alke glasujte klikom na banner

‘Mirakul’ stiže u Sinj!

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoz, 2017

Kraj

Glazbeno-secenski spektakl ‘Mirakul’, koji je 4. prosinca 2016. premijerno izveden u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, svoju sinjsku premijeru imat će sutra, 13. kolovoza s početkom u 20,30 sati na Gradskom stadionu.

Podsjetimo, to je potresna priča biblijskih razmjera iz junačke, hrvatske povijesti o velikoj pobjedi branitelja Sinja nad osmanlijskom vojskom, uz Gospin zagovor iz 1715. godine.

Glazbu za mjuzikl napisao je Dražen Žanko, libreto, priču, dramaturšku obradu i stihove nekih pjesama potpisuje Ivan Ivica Krajač, scenografiju Zlatko Klauzlarić-Atač, autor sinopsisa i povijesnog aspekta priče je fra Mirko Marić.

U mjuziklu će nastupiti brojna značajna imena hrvatske glazbene i dramske scene, a bit će tu i Sinjske mažoretkinje, HKUD Peruća iz Hrvaca, reraši iz Dicma i mnogi drugi.

Pokrovitelji spektakla su Franjevačka provincija Presvetoga Otkupitelja Split, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, Splitsko-dalmatinska županija,Grad Sinj, Grad Zagreb, VAD, Turistička zajednica grada Sinja i ostali pojedinci i ustanove.

Ulaznice se mogu kupiti u Muzeju Sinjske alke, na porti Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske i u papirnici Axel.

Facebook