Miro Bulj: Nakon biste Tihomilu Rađi, postavit ćemo bistu i Marku Veselici

Autor/ica
Objavljeno: 12 siječanj, 2018

Miro Bulj

U programu Hit radija danas je gostovao saborski zastupnik te predsjednik klubova vijećnika MOST-a u Županijskoj skupštini i sinjskom Gradskom vijeću Miro Bulj.

Na samom početku Bulj je izrazio zadovoljstvo početkom rada Javne vatrogasne postrojbe, za čije osnivanje se zalagao pet godina. Osvrnuo se i na odluku Gradskog vijeća koje je na prijedlog MOST-a osiguralo besplatne udžbenike za sinjske osnovnoškolce.

‘Po Ustavu, naša je obaveza da sva djeca imaju ista prava na školovanje. Ako u Zagrebu imaju besplatne udžbenike, ako studenti imaju besplatan prijevoz, ne vidim niti jedan razlog da to nemaju i sinjska djeca i cijeli cetinski kraj. Ponosan sam što smo to osigurali, žao mi je što to i prije nije bilo, jer bi sigurno utjecalo na manje iseljavanje ljudi s ovih područja’, kazao je Bulj te dodao kako je zaslugom MOST-ovaca Gradsko vijeće osiguralo povećanje stipendija i besplatan prijevoz do Splita sinjskim studentima te božićnice za nezaposlene građane.

Nadalje, Bulj je izrazio zadovoljstvo što je nakon deset godina borbe sinjsko Gradsko vijeće konačno donijelo odluku o postavljanju biste Tihomilu Rađi. Dodao je kako MOST-ovci pripremaju prijedlog da se u Sinju postavi i bista sinjskom Mandeli – Marku Veselici.

Bulj je kazao kako je u Hrvatskim cestama potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji nogostupa Suhač – Karakašica, vrijednih 1,5 milijuna kuna te kako će radovi početi za desetak dana. Podsjetio je i na niz MOST-ovih amandmana koji se tiču infrastrukture, izražavajući nadu  kako će u ovoj godini biti riješena projektna dokumentacija za rekonstrukcije cesta Pazar – Radošić i Privija – Han te asfaltirana cesta Suhač – Karaguša – Lučane.

Miro Bulj podsjetio je i kako se MOST zalagao za povećanje potpora za poljoprivrednike, koji mogu ostvariti do 50 tisuća kuna povrata sredstava.

‘Potrudit ćemo se, a to očekujem i od Gradske uprave, da se ta sredstva u iznosu od 700 tisuća još povise, jer je uz turizam razvoj poljoprivrede nešto najbitnije. Ono što mi imamo u Sinju je bogomdano za razvoj poljoprivrede i ovom mjerom, ako je budemo dobro prezentirali i dobro iskomunicirali s OPG-ovima, nema kočnica u razvoju poljoprivrede.’

Govoreći o poljoprivredi, Bulj je ukazao na važnost pazara, podsjećajući kako je Sinj prijašnjih godina bio prepoznatljiv po stočnom pazaru. Izrazio je nadu kako će u ovoj godini krenuti projektiranje i realizacija stočnog pazara, što će biti vrlo bitno i za turizam te ugostiteljsku djelatnost na području Sinja.

Na samom kraju Miro Bulj se osvrnuo na prigovore kako je MOST preuzeo koaliciju u Gradskom vijeću, ali ne i upravljanje određenim resorima. Istaknuo je kako su spremni preuzeti odgovornost, ali ne na način da postave svoje ljude na određene funkcije.

‘Nama je cilj da Čistoća i Vodovod obave ono što treba, da Gradska uprava radi svoj posao, da prate natječaje i da imamo projekte za koje ćemo se boriti i u Zagrebu i u Županiji. Ne bježimo od odgovornosti, ako treba stvari mijenjati, a zasigurno nećemo biti oni koji će dizati ruku samo za jedno radno mjesto, to smo pokazali i do sada. Moramo znati da je Gradsko vijeće konstituirano 17. srpnja, da je Proračun izglasan sredinom 8. mjeseca i da smo u tom kratkom vremenu dosta toga napravili. Nećemo biti zadovoljni dok uvjeti življenja u gradu Sinju ne budu isti onima u Zagrebu’, zaključio je Miro Bulj.

Facebook