Mještani Cetinske krajine sudjelovat će u kolonama sjećanja u Vukovaru i Škabrnji

Autor/ica
Objavljeno: 17 studeni, 2019
v

U ponedjeljak, 18. studenog obilježava se 28. godišnjica sjećanja na sve žrtve stradanja u Vukovaru i Škabrnji. Kao i dosadašnjih godina, brojni će žitelji Cetinske krajine pohoditi ova dva hrvatska mjesta posebnog pijeteta, kako bi odali počast svim nevinim žrtvama.

Prije 28 godina, 18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja, pao je grad Vukovar. Istog dana, u zaleđu Zadra, planski izvedenim zločinom etničkog čišćenja, u selu Škabrnji, život su izgubile 84 osobe hrvatske nacionalnosti – 26 branitelja i 58 civila.

SKABRNJA FOTO

Kao i svih ovih godina, danas i sutra put Vukovara i Škabrnje uputit će se brojni Sinjani i Cetinjani, kako bi se zajedno s ostalima poklonili žrtvama srbo-četničke agresije i agresorske JNA. U Vukovaru i Škabrnji i ove godine u koloni sjećanja sudjelovat će izaslanstva Grada Sinja i ostalih gradova i općina Cetinske krajine, alkari i alkarski momci, čelništvo VAD-a, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, brojnih institucija, civilnih, sportskih i kulturnih udruga, predstavnici vjerskog života i brojni žitelji Cetinskog kraja.

Program obilježavanja 28. obljetnice stradanja Škabrnje

 

Program obilježavanja Vukovar 2019.

I diljem cetinskoga kraja, u svim općinama i gradovima, prigodno će se obilježiti sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tradicionalno Udruga tjelesnih invalida Sinj UTIS i ove godine organizira večer sjećanja na herojski grad pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’ koja će se održati danas, 17. studenog 2019. godine. Večer će započeti svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 18 sati. Po završetku mise, s upaljenim svijećama održat će se mimohod od crkve preko Pijace do Trga dr. Franje Tuđmana, gdje će se položiti upaljene svijeće.

SINJ SVIJETLO
Print Friendly
Facebook
Na vrh