Marino Trans

Muzej triljskog kraja obilježio 15. Noć muzeja

Autor/ica
Objavljeno: 1 veljače, 2020
muzej trilj

Sinoć je u Muzeju triljskog kraja obilježena 15. Noć muzeja, manifestacija koju na godišnjoj razini organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Ove godine se sa šarolikim programima u manifestaciju uključilo preko 200 muzeja, galerija i drugih ustanova u kulturi.

muzej trilj

Muzej triljskog kraja je svojim posjetiteljima ponudio bogat program za djecu i odrasle. Ovogodišnja Noć muzeja je slavila velike obljetnice hrvatskih muzeja – 200 godina Arheološkog muzeja u Splitu i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, pa je u Trilju obilježeno dvadeset godina djelovanja dječje spisateljice Niveske Juraga – Kovačev te su prikazani rezultati iz 22 godine istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij.

muzej trilj

Noć je započela s književnim susretom na kojem je Niveska Juraga – Kovačev, na oduševljenje malih i velikih posjetitelja, predstavila svoj dugogodišnji književni rad te čitala šaljivu i veselu dječju poeziju i prozu. U ostatku večeri su posjetitelji imali priliku vidjeti izložbu ‘Arheološka istraživanja u Tiluriju 1996. – 2018. godine’ koja predstavlja rezultate spomenutih istraživanja i znanstveno-istraživačke projekte u sklopu kojih su istraživanja vođena. Brojnim zainteresiranim posjetiteljima je u 20 i 22 sata bilo omogućeno stručno vodstvo po muzejskom postavu, a cjelokupna večer je protekla u ugodnom druženju uz kuhano vino i fritule.

muzej trilj

Ravnateljica Muzeja triljskog kraja, Sanja Budić Leto, zahvalila se svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ovogodišnje Noći muzeja, a posebne zahvale uputila je posjetiteljima koji su sinoć posjetili postav i program Muzeja triljskog kraja.

muzej trilj
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh