Na Hitnoj u Sinju povećan broj pacijenata

Autor/ica
Objavljeno: 7 siječanj, 2017

Dom Zdravlja1

Zbog vrlo niskih temperatura zraka i jake bure koja pojačava osjet hladnoće, na oprezu posebno trebaju biti kronični bolesnici i starije osobe.

Na Odjelu Hitne medicinske pomoći u Sinju posljednjih dana, osobito zbog pojave gripe, primljeno je 30 posto više bolesnika, ističe dr. Jakov Škaro, voditelj sinjske ispostave Hitne medicinske pomoći. Prema njegovim riječima, kronični bolesnici su već pripremljeni i zbrinuti od strane svojih obiteljskih liječnika.

‘Posljednjih nekoliko dana nama dolazi oko 30 posto više pacijenata. Što se tiče kroničnih pacijenata, oni su već pripremljeni i zbrinuti. Više imamo posla kod pacijenata s akutnim stanjima, jer su oni nepripremljeni i onda su više u panici i strahu, zovu, traže kućne posjete ili dolaze na Odjel Hitne’, kazao nam je dr. Škaro.

Obzirom da hladnoća može uzrokovati dodatne zdravstvene poteškoće kod kroničnih bolesnika, osobito starijih osoba sa srčanim, respiratornim, endokrinim i psihogerijatrijskim poteškoćama, njima se savjetuje izbjegavanje izlazaka po hladnoći, odnosno adekvatna zaštita od hladnoće.

‘Najbolje je ne izlaziti iz kuće, uzimati redovno svoju terapiju i neće biti nikakvih problema’ ističe dr. Škaro.

Facebook