Na provama tri sride alajčauša Ivice Filipovića Grčića

Autor/ica
Objavljeno: 23 srpanj, 2019

Jučerašnje prove protekle su u znaku vrlodobrog gađanja kandidata za 304.alkarska nadmetanja, a posebno alajčauša Ivice Filipovića Grčića koj i je u sve tri trke pogodio u sridu.

Ukupno je pogođeno 13 srida, a na kopju su pored alajčauša sridu ponijeli Petar Tomašević 2 puta te po jednom Mario Šušnjara, Jure Domazet, Tino Radanović, Frano Ivković, Marko Vrca, Alen Poljak, Ivo Zorica i Nenad Marić. Što se tiče ostalih pogodaka, u dva je pogođeno 25, a u jedan 16 puta. U 17 navrata zabilježen je promašaj ili u ništa. Na provama su sudjelovala 24 kandidata, koji su po prvi puta u povratku na hipodrom prošli središtem grada.

Jučerašnje prove pred velikim brojem gledatelja imale su i nekoliko zanimljivih i uzbudljivih trenutaka. Andrija Hrgović je u drugoj trci odbio alku i malo je nedostajalo da je desetak metara dalje ponovno natakne na koplje, od tog podviga dijelili su ga centimetri. Nesvakidašnji trenutak imao je Jure Domazet Lošo, koji je pogodio u sridu, ali nakon toga puklo mu je koplje i pred konap se vratio s alkom koja je ostala na samoj jabuci koplja.

Poznato je da gledatelji prelaze i pretrčavaju s jedne na drugu stranu trkališta, ali ovoga puta to je učinila i jedna mačka koju je u svom trku s konjom zahvatio Josko Masnić. Međutim, i ovga puta pokazala se ispravnim ona narodna poslovica kako mačke imaju devet života. U svakom slučaju, bile su to po mnogo čemu zanimljive alkarske prove.

Dodajmo kako se prove nastavljaju danas u 18 sati.

Print Friendly
Facebook
Na vrh