Za nagradu javnosti Muzeju Sinjske alke glasujte klikom na banner

Na sinjskom Hipodromu sve u znaku pasa

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoz, 2017

cac_sinj2

Unatoč dugoočekivanoj kiši koja je kratko padala, ništa nije moglo poremetiti svečano otvaranje i samu manifestaciju ‘Nacionalnu izložbu pasa svih pasmina CAC Sinj’, koju po 11. put organizira Kinološko društvo Sinj.

Na sinjskom gradskom Hipodromu okupio se veliki broj izlagača i posjetitelja. Izložba je ove godine okupila 184 pasa u 70 pasmina, a izlagači su došli iz 15 zemalja, gotovo svih zemalja Europe, iz SAD-a i Japana.

Izložbu je otvorio dogradonačelnik Sinja Denis Glavan istaknuvši važnost održavanja ovakvih manifestacija za sam Sinj.

‘Ova 11. po redu izložba za naš grad je iznimno važna, kako u razvoju kinologije, tako i u turističkom smislu. Vidimo da su ovdje brojni gosti iz niza europskih i svjetskih zemalja. Nama je drago da Nacionalna kinološka organizacija ima povjerenje u naše sinjsko Kinološko društvo i Grad Sinj dajući nam ovu organizaciju’, kazao je Denis Glavan.

Predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare pohvalio je sinjsku izložbu i organizatore.

‘Poznato je kako su Sinjani odlični domaćini ovakvih manifestacija. Ove godine nešto je manje izlagača nego prošlih godina, ali u kvaliteti izloženosti i dalje je u ocijeni odličan. Sinjska izložba uvod je u večernju koja će danas biti u Kninu. Mislim da ovakvim izložbama potičemo daljnji razvoj kinologije na ovom području, a uz to kinološka izložba dobija i dodatnu turističku pozitivnost jer svi izlagači, posebno iz drugih zemalja dođu u Sinj, prenoće, kušaju gastronomsku ponudu, obiđu znamenitosti, ostave dio novca’, kazao je Branko Šare.

Na izložbi se moglo vidjeti uistinu mnogo toga, raznih vrsta pasa, od kućnih malih do lovačkih, a posebna atrakcija je uljepšavanje prije ocjenjivanja. Ocjenu tko su najbolji psi dat će eminentni međunarodni suci Vibor Ježek, Zlatko Kraljić i Ante Udovičić.

Službeni dio izložbe s proglašenjem pobjednika bit će nešto poslije 14 sati.

Facebook