Načelnik Dicma Ivan Maretić na sastanku kod ministra gospodarstva Darka Horvata

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujan, 2018
horvat_maretic

Načelnik Općine Dicmo IVAN MARETIĆ danas je u Zagrebu održao radni sastanak s ministrom gospodarstva DARKOM HORVATOM. 

Načelnik Maretić ministra je upoznao, između ostaloga, s razvojem Radne zone Dicmo, problemom izgradnje dječjeg vrtića u Dicmu, a razgovarali su i o prometnoj povezanosti Cetisnke krajine s naglaskom na nastavak rekonstrukcije državne ceste D1 kroz Dicmo.

‘Sastanak je trajao sat i pol i zadovoljan sam njime. Ministra Horvata sam upoznao s problemima Radne zone Dicmo koje sam naslijedio od prošle općinske vlasti i dugovanjima koja su nastala prilikom izgradnje zone. Rekao sam mu kako se u zoni trenutno nalazi oko 29 objekata, u kojima je zaposleno oko 500 ljudi. Začudio se kada je čuo da smo mi uložili oko 40 milijuna kuna u izgradnju infrastrukture, a da je udio Države tu bio vrlo mali, oko 500 tiusća kuna. Obzirom da nismo još u potpunosti komunalno opremili našu zonu, zamolio sam ga da u sljedećim natječajima ne budemo zaobiđeni, jer nam trebajoš 15-ak milijuna kuna. Ova radna zona živi i razvija se i budućnost je i Dicma i Županije’, kazao je Maretić za Hit radio i portal Ferata.

Načelnik Maretić je ministru Horvatu govorio i o problemima izgradnje zgrade dječjega vrtića.

‘Mi se nismo mogli prijaviti na mjestu 7.4.1. jer smo u vrtić već uložili oko 25 posto. Kazao sam ministru da smo za vrtić, kojeg pohađa 65 djece, dobili 800 tisuća kuna od Ministartsva demografije te da je u fazi natječaj za nastavak izgradnje. Ministar je obećao pomoć, a najavio je i svoj dolazak u Dicmu prilikom posjete Splitsko-dalmatinskoj županiji’, kazao je Maretić.

Na sastanku je bilo riječi i o prometnoj povezanosti Cetinske krajine. Konkretno, načelnik Općine Dicmo Ivan Maretić založio se kod ministra Horvata za nastavak rekonstrukcije državne ceste D1 prema Kukuzocvu i Butigama, odnosno Dugopolju.

Print Friendly
Facebook
Na vrh