Najveće smrčke ubrali Marko Budimski iz Sinja te Iva i Dino Barnaba iz Šibenika

Autor/ica
Objavljeno: 15 travanj, 2019

Foto: Slaven Kardoš

U organizaciji Gljivarske udruge Sunčanica iz Sinja i sinjske Turističke zajednice, u Sinju je u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja, održana 2. Sinjska Smrčkijada, na kojoj je sudjelovalo više od 50 gljivara i ljubitelja prirode. Osim mještana Sinja i Cetinske krajine, na Smrčkijadi su sudjelovali i gosti iz Šibenika, Zadra i Splita, ali i drugih dalmatinskih mjesta.

Priznanje za najveći pronađeni smrčak dobili su, u kategoriji djece – četverogodišnji Marko Budimski iz Sinja, a u kategoriji odraslih Iva i Dino Barnaba iz Šibenika.

Organizatori su dodijelili i zahvalnice za pomoć u organizaciji Smrčkijade HGSS-u te Aniti Bota i Smilji Smoljo.

U okviru Smrčkijade, u subotu je održano predavanje ‘Smrčci Cetinske krajine’, a u nedjelju su sudionici,  podijelili u nekoliko grupa, tražili smrčke na nekoliko lokacija u blizini grada Sinja. Po povratku s terena organizirana je zakuska i dodjela priznanja i zahvalnica.

Organizatori ističu kako je cilj manifestacije potaknuti sugrađane na upoznavanje s raznolikošću gljiva na našem području, promovirati gljive u prehrani te educirati javnost o jestivim vrstama.

 

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh