Nastup Cetina Adventure na posljednjem kolu Strka trail lige

Autor/ica
Objavljeno: 13 veljača, 2018
04

Izvor: Cetina adventure

Nakon šest tjedana privedena je kraju Strka trail zimska liga, a mjesto koje je imalo čast ugostiti zadnje, odnosno 6. kolo lige je bilo Solin, točnije zidine antičke Salone.

Ova subota je bila idealna za provesti jutro trčeći između zidina stare Salone, a u to su se uvjerili i trkači Cetina Adventure kluba bez koji ni posljednje kolo nije prošlo. Glavni organizator lige Trail i treking klub Strka iz Splita se ovog puta odlučio napraviti utrku treking karaktera. Glavna razlika u odnosu na trail je u tome što staza nije označena trakicama već se sudionicima utrke daju karte na kojima se nalaze kontrolne točke do kojih moraju doći koristeći sposobnosti čitanja informacija sa karte i orijentacije u prostoru. Tek nakon što skupe sve kontrolne točke sudionici utrke se mogu uputiti prema cilju.

Nekima će se ova vrsta utrke možda činiti kompliciranom, ali unatoč tome na utrci je sudjelovalo 245 natjecatelja od čega čak 130 u dječjim kategorijama. U kategoriji odraslih gdje je nastupilo 115 trkača zadatak je bio sakupiti šest kontrolnih točaka dok je u dječjim kategorijama bilo dovoljno sakupiti četiri kontrolne točke.

Na šestom kolu Cetina Adventure klub je imao svoja četiri predstavnika i to Borisa Ercega, Ivicu Mastelića, Petru Perić i Elenu Perković-Paloš. Od njihovih rezultata izdvojilo se odlično osmo mjesto Elene Perković-Paloš i deveto mjesto Petre Perić. Bitno je napomenuti da je u ukupnom poretku nakon šest kola lige Elena Perković-Paloš zauzela ukupno šesto mjesto dok je Petra Perić u ukupnom poretku zauzela trinaesto mjesto.

Održavanjem šestog kola i službeno je završena Strka trail zimska liga koja je bila odličan uvod u sezonu dok za točno mjesec dana počinje Dalmatinska Trail Liga koja ima deset kola od čega će se prvo kolo održati 10. ožujka u Omišu.

Grad Sinj će imati čast biti gost petog kola Dalmatinske Trail Lige koje će se održati 12. svibnja u organizaciji Cetina Adventure avanturističkog kluba, a sve informacije se mogu pronaći ovdje.

Print Friendly
Facebook
Na vrh