Nastup Cetina Adventure trkača na utrci Jesenice Trek i na 1. Krka polumaratonu

Autor/ica
Objavljeno: 16 travanj, 2018
cetina_adv3

Izvor: Cetina Adventure

Ovaj vikend je ponudio bogat izbor trkačkih događanja, od kojih su članovi Kluba avanturističkih sportova Cetina Adventure posjetili čak dva.

Prvi u nizu je osma po redu utrka Jesenice Trek koja se održala u mjestu Jesenice iznad Omiša na kojoj je sudjelovalo nevjerojatnih 440 trkača. Ova utrka je već tradicionalno poznata po tome što je orijentacijskog karaktera, a to znači da staze nisu označene već se kontrolne točke koje su zadane pronalaze pomoću karte čime izazov trčanja postaje mnogo veći.

Utrka se sastojala od tri dužinske kategorije od čega je najveća iznosila preko 30 kilometara, srednja kategorija je dužinski iznosila oko 20 kilometara dok je najmanja kategorija iznosila 10 kilometara i bila je posebno prilagođena za sve dobne uzraste.

Od Cetina Adventure trkača, najveći broj je nastupio upravo na najvećoj kategoriji, a to su redom Ante Jurić, Ivica Jadrijević i Vedran Ugrin. U srednjoj kategoriji nastupili su Ivica Župić i Boris Erceg dok su u najmanjoj kategoriji nastupili Roberto Živaljić i Elena Perković – Paloš.

Prava mala drama se dogodila u srednjoj kategoriji gdje je trkač Ivica Župić u padu zadobio lakše ozljede desne noge i rebara, no unatoč ozljedi nastavio je utrku nakon čega je na jednom dijelu staze naišao na trkača koji je prilikom pada zadobio ozljede brade i noge što je dovelo do krvarenja. Nakon pružanja prve pomoći ozlijeđenom trkaču, Ivica Župić ga je odveo do automobila u kojem su ga čekali prijatelji. Nedugo nakon toga, Ivica je nastavio utrku i uspješno je završio.

S nešto manje uzbuđenja i akcije na 1. Krka polumaratonu nastupio je Vinko Kodžoman zajedno sa još 500 natjecatelja. Vinko je izrazito težak polumaraton, pretežito zbog velike vrućine i velikog uspona koji nije karakterističan za cestovne utrke, uspješno završio u vremenu 1:51:54.

Print Friendly
Facebook
Na vrh