Za nagradu javnosti Muzeju Sinjske alke glasujte klikom na banner

Nema odmora za vatrogasce

Autor/ica
Objavljeno: 12 kolovoz, 2017

vatrogasci

Na području Cetinske krajine jučer je bilo aktivno nekoliko požara, a osim vatrogasaca u gašenje su bile uključene i zračne snage. Većina požara jučer je ugašena, no aktivna su još dva na triljskom području.

Požar koji je jučer iza 16 sati izbio u Prisoju, u Općini Dicmo, ugašen je sinoć oko 20,30 sati. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Dicma, Sinja, Dugopolja i Splita, a od 17 sati i četiri Canadaira i jedan Airtractor koji su rapoređivala djelovanja na požarištima u Dicmu i Muću, sukladno situaciji na terenu i prioritetima gašenja.

Već treći dan gori na Žlabini na Kamešnici. Vatra se spustila u Roške Rupe, u bukovu šumu, no teren je nepristupačan i nepregledan, pa nije moguće gašenje s tla.

‘Požar je aktivan na južnom dijelu, na području Roške Rupe, gdje je teren nepristupačan. Gori velika bukova šuma od 15-ak metara. Jučer smo probali gasiti s 15-ak vatrogasaca, kojima je pomagao i helikopter. Teren će se danas samo nadzirati, a ukoliko bude potrebe pozvat ćemo i zračne snage. Jučer smo gasili s vojskom, zatvorili smo sjever, istok i zapad požara i sada je samo jug kritičan. To je tri-čertiri kilometra udaljeno od prvog naselja. Nadzirat ćemo i danas s jednim vozilom’, kazao je Mladen Klarić, zapovjednik DVD-a Trilj.

Na triljskom području jučer su bila aktivna još dva požarišta. Gorjelo je u Čaporicama, iznad Gospodarske zone, gdje su vatru gasila dva kanadera koji su već bili angažirani na gašenju požara na Kamešnici. Već treći dan aktivan je i požar na Čačvini.

Požar na Vagnju, koji je također bio aktivan nekoliko dana, jučer je ugašen, a tijekom noći vatrogasci su dežurali na požarištu.

Facebook