Nina Simić 5. na kadetskom kupu u Poljskoj

Autor/ica
Objavljeno: 20 svibanj, 2019

Izvor: Judo klub Alkar

Na 25. European kadet kupu Bielsko Biala (POL) koji je okupio 602 natjecatelja iz 40 zemalja prvi dan istaknula se Dicmanjka Nina Simić koja je još jednom upisala vrlo dobar nastup.

Nakon sedmog mjesta na EJU europskom kadetskom kupu u Zagrebu ovaj je put došla na korak do osvajanja medalje – u brojnoj konkurenciji kategorije do 48 kilograma (34 natjecateljice) Simić je u pet borbi tri puta pobjeđivala te na kraju ostvarila, za sada najbolji osobni rezultat i plasman petog mjesta.

U prvom kolu na dva wazaria pobjeđuje MIKA Karolina (POL), potom u drugom kolu također pobjeđuje Poljakinju SZCUL Aleksandra tehnikom gušenja. U četvrtfinalnom dvoboju nakon vodstva na wazari taktički privodi borbu kraju i pobjeđuje BURAKOVA Hanna (BLR). U polufinalnoj borbi za mladu Ninu tvrd orah je bila Japanka  YOSHIOKA Hikari koja nakon bacanja hvata zahvat držanja. U finalnom bloku u borbi za 3. mjesto na putu do medalje ispriječila se iskusnija Njemica DOROWSKICH Darja koja dva puta baca na wazari, te Nina ostaje na 5. mjestu. 29.06.2019. Ninu očekuje završno natjecanje sezone europsko za kadete u Varšavi (POL).

Uz Simicevu nastupio je njezin kolega Ivo Kokan (-50 kg), također iz Dicma, koji nažalost gubi u prvom kolu od predstavnika Armenije NAZARYAN Artush na ippon i ostaje bez prava na popravne borbe.

Oboje natjecatelja su članovi judo kluba Pujanke, a na natjecanje su ih vodili treneri Marin Sikirica i Vladimir Preradović.

Print Friendly
Facebook
Na vrh