Nove filmske priče u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 8 veljača, 2019

Bacači Sjenki u suradnji s Kulturno umjetničkim središtem Sinj provode napredne filmske radionice Samo nebo nam je granica.

Nakon počete radionice održane u studenom, zainteresirani polaznici nastavljaju kroz zabavu učiti o filmu na naprednoj filmskoj radionici koja se održala od ponedjeljka 4. veljače do petka 9. veljače u potkrovlju Galerije Sikirica. Dvadesetak polaznika iz Sinja i okolice, kroz timski rad i uz stručno vodstvo, nastavljaju promišljati film i razvijati svoje filmske priče. Iskusni voditelji iz svijeta filma, Nino Sorić (scenarist, glumac, pisac) i Lea Mileta (snimateljica, montažerka te filmska autorica) zajedno s polaznicima pripremaju, produciraju, izvode, snimaju te razvijaju jedan igrani film i jedan dokumentarni film.

Tijekom procesa stvaranja filma raspravlja se o svim elementima i ulogama potrebnim za njegovo nastajanje. Polaznici potom preuzimaju potrebne uloge i tako igrajući se, postaju filmska ekipa koja zajednički promišlja i dogovara sve potrebno oko scenarija, izrade knjige snimanja, odabira glavnih likova te procesa snimanja svake dogovorene scene. U tom procesu vježbaju kako biti scenaristi, glumci, redatelji, itd. Dobra atmosfera i zabava u Sinju ponovno su onaj tajni sastojak za uspješan zajednički kreativan rad i učenje.

Filmsko druženje, ovog puta na majstorskim radionicama Samo nebo nam je granica nastavit će se od 15. do 19. travnja 2019., ponovno u Alkarskim dvorima. Više informacija na 01/464 02 62 ili putem e-mail adrese: samonebonamjegranica@gmail.com

Print Friendly
Facebook
Na vrh