Novi njemački veleposlanik u nastupnom posjetu SD županiji

Autor/ica
Objavljeno: 8 veljača, 2019

Župan Blaženko Boban jučer, 7. veljače je u nastupni posjet županiji primio novog veleposlanika Savezne Republike Njemačke, Nj. E. dr. sc. Roberta Klinkea.

Župan je veleposlaniku govorio o dugim i dubokim vezama Hrvatske i Njemačke, koje se ogledaju i u činjenici da u našoj županiji skoro nema obitelji koja na ovaj ili onaj način nije povezana s Njemačkom.

‘Ugostio sam Njegovu Ekselenciju veleposlanika Republike Njemačke u Hrvatskoj, čovjeka s ogromnim diplomatskim iskustvom. Želja nam je učiti od naših prijatelja iz Njemačke u razvoju gospodarstva. U ožujku planiram posjet Berlinu, gdje se održava najveći međunarodni sajam u turizmu. Ove godine na sajmu će Splitsko dalmatinska županija imati samostalni izlagački prostor gdje planiramo prezentirati i drugačiji vid turizma na području naše županije, a to je ruralni turizam’,  kazao je župan na kraju og susreta s njemačkim veleposlanikom.

Nj. E. dr. sc. Robert Klinke, novi veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj je zahvalio županu, zamjeniku župana i predsjedniku Skupštine na prijemu.

‘Ovo je moj nastupni posjet i kao takav upravo je u najvećoj hrvatskoj županiji. Veze između Hrvata i Nijemaca oduvijek su postojale i radujem se što ih možemo i dalje razvijati. Osim u području turizma, suradnja se treba razvijati i u gospodarskom smislu. Oko 400 tisuća Hrvatica i Hrvata nalazi se Njemačkoj i oni su dodatni most u razvijanju izvrsnih odnosa između naših država’, kazao je veleposlanik, Nj. E. dr. sc. Robert Klinke.

Zajedno s veleposlanikom u posjetu županiji su bili i Arne Hartig, voditelj odjela za kulturu i savjetnik za politiku i Pamela Ćebić Sekulić, iz odjela za kulturu i protokol njemačkog veleposlanstva.

Uz župana Bobana riječima dobrodošlice novom veleposlaniku su ugodan boravak u Splitu i županiji poželjeli Petroslav Sapunar, predsjednik Županijske skupštine i zamjenik župana Luka Brčić.

Print Friendly
Facebook
Na vrh