Novi prosvjed protiv TE Peruća

Autor/ica
Objavljeno: 7 prosinac, 2017
prosvjed_najava

U ime građanske inicijative ‘Ne daj se, Cetino!’ magistar fizike Mislav Cvitković uputio je dopis u kojem najavljuje novi prosvjed protiv Termoelektrane Peruća.

‘Zbog najnovijih informacija vezanih uz projekt termoelektrane Peruća, građanska inicijativa ‘Ne daj se, Cetino!’ organizira veliki prosvjed protiv termoelektrane Peruća. Prosvjed će se održati u subotu, 9. prosinca u 11 sati na Trgu kralja Tomislava (sinjska pijaca).

Naime, idućeg tjedna održat će se sjednica Savjetodavnog stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš KKPE Peruća na kojoj se odlučuje o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš. Prihvaćanje Studije zadnji je korak za dobivanje građevinske i lokacijske dozvole, tj. za ostvarenje projekta.

Već godinu dana u javnosti iznosimo argumente, koje nitko nije pobio, a koji pokazuju da je termoelektrana Peruća i projekt VisViva ekološki štetan, ekonomski neodrživ, energetski besmislen i strateški poguban. Peticiju protiv termoelektrane potpisalo je preko 25 000 ljudi. Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike ni iz Vlade usprkos svemu nije bilo nikakve reakcije. Budući da i ignorantska šutnja i sve druge informacije upućuju na to da će Studija utjecaja na okoliš biti prihvaćena, tj. da će projekt ‘proći’, organiziramo gore navedeni prosvjed na kojem ćemo još jednom, i to zadnji put, pokazati da je narod protiv ovog projekta. U cilju očuvanja općeg dobra i naših prirodnih bogatstava, molimo Vas da nas popratite jer jedino narod i pritisak javnosti može zaustaviti ovaj projekt i mrežu interesa koja se krije iza njega!’

U ime građanske inicijative ‘Ne daj se, Cetino!’

Mislav Cvitković, mag. phys.

Facebook
Na vrh