Marino Trans

Obilježavanje 15. Noći muzeja u Muzeju triljskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 29 siječnja, 2020
MUZEJ TRILJ

Muzej triljskog kraja se i ove godine priključio manifestaciji Noć muzeja koja će se održati 31. siječnja u muzejima i galerijama diljem Hrvatske na temu velikih obljetnica hrvatskih muzeja.

Muzej triljskog kraja će svoja vrata posjetiteljima otvoriti u 18 sati, a u prigodnom programu i muzejskom postavu će moći uživati do 24 sata. Noć muzeja 2020. započet će s putovanjem u svijet mašte – veselim, zabavnim i zaigranim pričama za djecu, ali i za sve odrasle koji čuvaju dijete u sebi.

Publika će također imati priliku razgledati izložbu koja predstavlja znanstveno-istraživački rad Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te novije rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij. Postav Muzeja će biti otvoren cijelu večer, a od 20 do 22 sata posjetitelji će ga moći razgledati uz besplatno stručno vodstvo. Ostatak večeri će se provesti u ugodnom druženju uz kuhano fino i tradicionalne slastice.

18.30-19.30 Dječja Noć muzeja, Priče za laku noć 
Učiteljica i objavljivana autorica brojnih dječjih priča i dviju slikovnica, Niveska Juraga-Kovačev, predstavit će dvadeset godina svog djelovanja u ulozi dječje spisateljice te nam ispričati svoje najljepše i najmaštovitije priče.

18.00-00.00 Arheološka istraživanja u Tiluriju  1996.-2018. godine
Izložba predstavlja rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij kod Trilja i znanstveno-istraživačke projekte u sklopu kojih su vođena spomenuta istraživanja, postere s međunarodnih znanstvenih skupova te odabir znanstvenih radova i publikacija na temu Tilurija. Izložba je prvi put bila predstavljena javnosti 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

20.00-22.00 Tilurij-Rimski  vojni logor
Trajna izložba ‘Tilurij – rimski vojni logor’ čini stalni postav Muzeja triljskog kraja te predstavlja prvih deset godina arheoloških istraživanja navedenog legijskog logora. U Noći muzeja će posjetitelji moći samostalno razgledavati postav tijekom cijele večeri, a u 20.00 i 22.00 sata će biti osigurano i stručno vodstvo po muzejskom postavu.

18.00-00.00 Druženje uz kuhano vino i tradicionalne slastice  
Druženje uz kuhano vino i tradicionalne slastice.

18.00-00.00 Prodaja suvenira i publikacija po sniženim cijenama 
Muzejski suveniri i publikacije će biti dostupni po sniženim cijenama.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh