Obilježavanje 25. obljetnice pogibije pripadnika ‘Puma’

Autor/ica
Objavljeno: 28 lipanj, 2019

U suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom hrvatskih branitelja, planinarskom udrugom Dinaridi i HGSS stanica Split, Udruga veterana 7.gardijska brigada ‘PUMA’ organizira obilježavanje obljetnice pogibije 31 i nestanka jednog pripadnika 7. gardijske brigade ‘PUMA’ na Velikoj Duvjakuši na Dinari, za članove obitelji poginulih pripadnika 7. gardijske brigade ‘PUMA’ i za članove Udruge veterana 7. gardijska brigada ‘PUMA’ u subotu, 29. lipnja 2019. godine.
Program obilježavanja počinje u 8 sati i 30 okupljanjem sudionika u Suhopolju Vrličkom kod Vrlike, zatim će biti transport helikopterom na Veliku Duvjakušu (za članove udruge, obitelji poginulih, uzvanike, predstavnike medija), a za sve ostale od 6,30 sati krenit će pješački pohod do mjesta svečanosti. Program počinje u 11 sati polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika gdje će se održati i sveta misa. Nakon toga, organizatori su organizirali ručak i druženje za sve posjetitelje.

Podsjetimo,spomenik na Velikoj Duvjakuši nalazi se 1709 metara. Spomenik ‘Pumama’ sastoji se od 32 kamena na kojima su uklesana imena stradalih, a kamenja su iz crkve u Kijevu srušene početkom Domovinskog rata. U njegovoj blizini je i planinarsko sklonište ‘Puma’ nazvano tako u spomen na stradale u Domovinskom ratu koje se nalazi na nadmorskoj visini od 1630 metara. Idejno rješenje za spomenika dao je Antun Vuko kipar i restaurator iz Trilja,a svečano je otkriven 2012. godine.

Print Friendly
Facebook
Na vrh