Odbojkašice Sinja poražene u derbiju prvenstva od Dubrovnika

Autor/ica
Objavljeno: 9 veljača, 2019

Odbojkašice Sinja nisu uspjele slaviti u derbiju prvenstva protiv Dubrovnika, čime su svojim gošćama gotovo u ruke gurnule naslov prvakinja Prve B lige…

Sinj – Dubrovnik 0-3 (18:25, 22:25, 23:25)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 350

Sinj: T. Kojić, Blajić, Malbaša, Bašić, Buzolić, Kelava, B. Kojić, Bračulj, Babić, Tomašević, Jukić-Bračulj, Pavić, Marić. Trener: Ivica Zorica.

Dubrovnik: Čuljak, Turajlić, Turuk, Marinović, Šilje, Curić, Ivaniš, Burić, Putica, Vuličević, Vreća, Dilberović, Stipanović, Matuško. Trenerica: Mirjana Vreća.

Već od prvih poena bila je primjetna velika nervoza kod domaćih djevojaka koje su očito pokleknule pred teretom očekivanja i realno su odigrale daleko od svojih mogućnosti.

Dosta problema bilo je na prijamu servisa, što je posljedično i prilično otupilo napad. Sve do rezultata 15:17 Sinj je bio u igri za prvi set, ali sama završnica u potpunosti je otišla na stranu gošći iz Dubrovnika koje su znale iskoristiti svaku pruženu priliku za poentiranje.

U drugom setu Sinj je dobro otvorio, poveo 8:5 i onda stao. Vrlo brzo semafor je pokazao prednost gošći od 13:9, kasnije i 17:11, a potom i 23:17. No, tada su i Dubrovčanke posustale, sjajno je servirala Barbara Kojić, proradio je blok i velika serija Sinj je dovela do zaostatka od tek jednog poena (22:23). Snage za potpuni preokret ipak nije bilo i Dubrovnik je slavio vodstvo od 2-0 u setovima.

Dobru igru s kraja drugog seta Sinjanke su prenijele i u treći u kojem su od početka nametnule visok nivo igre i siguro jurile prema smanjenju dubrovačkog vodstva. Ali, na kraju su, nažalost, i to prosule. Naime, od vodstva 22:18 Sinj je do kraja osvojio tek jedan poen, što Dubrovčanke koriste i na kraju dolaze do konačnog slavlja od 25:23.

Anđela Babić, kapetanica Sinja:
“Prvi nam je poraz i užasno nam je žao zbog toga. Nije nas danas išlo, takav je valjda bio dan, ali u svakom slučaju čestitam curama na svemu do sada. Mislim i da smo izgorjele od želje da pobijedimo, ali ovo nije sve što mi možemo. Vratit ćemo se još jače i još bolje.”

Tablica:

Print Friendly
Facebook
Na vrh