Za nagradu javnosti Muzeju Sinjske alke glasujte klikom na banner

Odlični rezultati sinjskih padobranaca na prvenstvu u Osijeku i EP u Crnoj Gori

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujan, 2017

Izvor: Aeroklub Sinj

Proteklog vikenda sinjski padobranci nastupili su u Osijeku na Otvorenom prvenstvu grada Osijeka, te ostvarili vrlo dobre rezultate kako ekipno, tako i pojedinačno. Netom prije, Kovačević i Ugrin ostvarili su zapažen rezultat za repezentaciju – 4. mjesto ekipno u Osijeku te izborena dva polufinala.

Ekipa “Sinj 1” zauzela je 4. mjesto sa 103 centimetra iz 18 skokova, što je napredak od lani za 2 pozicije. Vuković je završio pojedinačno na 15. mjestu, dok su se pak Kovačević i Bašić plasirali među 12 najboljih i izborili prolazak u polufinale. Najbolje plasirani je ujedno i najmlađi naš sportaš- juniorski reprezentativac Andrija Kovačević, koji je na kraju zauzeo 11 mjesto od 27 u muškoj konkurenciji, dok je Bašić zauzeo 12. mjesto.

Druga ekipa, “Sinj 2” završila je pak na 9. mjestu. Sa debitantom Tinom Milanovićem i ozlijeđenima Grčićem i Grubišić-Čabom, završili su pojedinačno od 18. do 22. mjesta, što je također izvrstan rezultat s obzirom na okolnosti.

Ovaj put iz momčadi su izostali Ugrin i Jagnjić, reprezentativac i povremeni reprezentativac, sa kojima bi realno još bolje posložili naše ekipe i imali još bolji plasman.

Netom prije natjecanja u Osijeku, Kovačević i Ugrin ostvarili zapažen rezultat za repezentaciju na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori.

U muškoj konkurenciji od 102 padobranca u generalnom poretku Andrija Kovačević je zauzeo 41 mjesto a Zlatko Ugrin 43. Obzirom da se vrednovala i juniorska konkurencija Kovačević je među 23 juniora generalno zauzeo 11 mjesto.

‘Zadovoljan sam postignutim športskim rezultatima jer je kroz njih jasno vidljiva uzlazna putanja kako ekipa tako i pojedinaca. Iznimno vrijednim držim činjenicu da nam mlađi športski padobranci svojom kvalitetom i općim zalaganjem sve više preuzimaju uloge nositelja naših ekipa a što je prepoznato i od strane izbornika državne reprezentacije’, kazao je koordinator rada padobranske sekcije, a ujedno i predsjednik Aerokluba Sinj Zvonko Kovačević.

Facebook