Održan pjesnički festival 50 Poems for Snow

Autor/ica
Objavljeno: 10 siječanj, 2019

Sinoć je na fontani Petrovac u Sinju održano drugo izdanje pjesničkog festivala 50 Poems for Snow.

Ovozimska izdanja festivala posvećena su nagrađivanom čileanskom pjesniku Nicanoru Parri, samoprozvanom ‘antipjesniku’ koji je umro 2018. godine  u 104. godini života. Parrove pjesme čitala je Božena Romac, a svoje autorske Snježanka Jadrijević, Meri Kuštre i Katarina Vrca. Marko Buratović čitao je pjesmu javnosti nepoznate autorice Selme Hađimusić Karić. Za dobar ugođaj pobrinuo se ugostitelj Anđelo Lovrić koji je Festivalu donirao 10 litara kuhanoga vina.

50 Poems for Snow međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed, tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski diljem Europe.

Ove zime festival se održava u petnaest gradova i devet zemalja. U Hrvatskoj se održava u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Otočcu, Sinju, Sisku i Zagrebu, a od drugih europskih gradova u Amsterdamu, Novom Sadu, Parevalju (Slovenija), Sofiji, Stockholmu i Toulouseu.

Festival u Sinju organizirala je Božena Romac.

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh