Održan prvi sastanak Koordinacijskog odbora akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’ Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 5 travanj, 2018
grad_opcina_prijatelj_djece

U sinjskoj Gradskoj vijećnici jučer je održan prvi sastanak Koordinacijskog odbora akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’ Grada Sinja.

Predsjednik Koordinacijskog odbora Zlatko Ugrin, dogradonačelnik Sinja i članica Odbora Anita Bota ostalim su članovima predstavili akciju ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’, koja je pokrenuta na inicijativu udruge Sinjski ferali i koja su, na prijedlog Mostovog vijećnika Joška Kontića, predsjednika Gradskog vijeća, gradski vijećnici prihvatili jednoglasno.

Članovi Koordinacijskog odbora složili su se kako Grad Sinj ima dobre temelje za provedbu ove akcije, obzirom da izdvaja znatna novčana sredstva za rad raznih sportskih klubova te udruga u kulturi i civilnih udruga, koje se u svom programu i radu bave djecom i mladima, te sudjeluje u organizacijama brojnih manifestacija za djecu i mlade.

Sa sastanka je upućen poziv institucijama, udrugama i klubovima s područja Grada Sinja, u čiji su rad uključena djeca i mladi, da svojim programima doprinesu provedbi akcije.

Zaključeno je i kako će se u provedbi akcije voditi iskustvima susjednih gradova koji su već dobili status ‘Grad – prijatelj djece’.

Gradovi prijatelji djece (Child Friendly Cities) globalna je UNICEF-ova inicijativa, pokrenuta 1996. godine u cilju stvaranja gradova po mjeri djece, jer je upravo blagostanje djece važan pokazatelj zdravog okruženja, demokratskog društva i dobrog upravljanja. U Hrvatskoj je akcija pokrenuta u sklopu Saveza društava Naša djeca početkom 1999. godine pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Akcija je službeno prihvaćena 20. studenog iste godine na svečanom skupu povodom obilježavanja desetogodišnjice Konvencije o pravima djeteta. Akciju provodi Središnji koordinacijski odbor Akcije ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’, koji čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju.

Print Friendly
Facebook
Na vrh