Održan tradicionalni božićni koncert Gradske glazbe Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinac, 2016

gradska_glazba_3

U okviru manifestacije ‘Advent u Sinju’, Gradska glazba Sinj, pod ravnanjem maestra Grge Grubišića, sinoć je u Gradskom kinu održala svoj tradicionalni božićno-novogodišnji koncert.

Pred značajnim brojem zainteresiranih, Gradska glazba koncert je otvorila skladbom Air for winds. Uslijedile su skladbe Silent nihgt, Hrvatske božićne pjesme, Christmas rockfestival, Hungarian dance nr. 5, White christmas, Na lijepom plavom Dunavu, Radetzky marsch i Jingle bells.

‘Večeras je nastupilo 30-ak izvođača. Inače nas je više, ali ovom prilikom su neki pod gripom, neki su pod skijama tako da je dobro što su nam se pojavili neki studenti koji su naši vrijedni članovi i uskoče kad god mogu i poprave nam krvnu sliku. Glazbar se sporo gradi, a brzo izgubi bez obzira je li to studij ili neke druge životne okolnosti, tako da smo uvijek zahvalni i sretni kad se oni pojave. Za božićno – novogodišnji koncert načelno se spremamo od kraja 9. mjeseca ili početka 10. mjeseca pa sve do blagdana’, kazao je Grubišić.

Kao gosti, nastupili su članovi klape ‘Sv. Luka’ iz Otoka koji su izvodili prigodne božićne pjesme.

Facebook