Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 4 prosinac, 2018

Na 18. sjednici sinjskog Gradskog vijeća, koja je održana jučer, 3. prosinca, raspravljeno je 12 točaka Dnevnoga reda.

Sjednici je na početku nazočilo 17 od 21 vijećnika, a izostanak su opravdali Ivan Maleš (HDZ), Miro Bulj (MOST) i Stipislav Jadrijević (NL dr. Jadrijevića) te Ante Gulić (NL dr. Jadrijevića), koji je stigao na početak rasprave o 8. točci Dnevnog reda.

Prilikom utvrđivanja Dnevnoga reda, gradonačelnica Kristina Križanac predložila je da se na sjednici raspravlja o Pravilniku o socijalnoj skrbi grada Sinja i Prijedlogu Odluke o povećanju subvencije za DV Čarobni pianino. Potpredsjednik Gradskog vijeća Anđelko Bilandžić predložio je da se u Dnevni red uvrste još tri točke: Imenovanje v.d ravnatelja KUS-a, Izvješće o radu DV Čarobni pianino s financijskim izviješćem za 2017. godinu te Prijedlog o povlačenje Odluke o preimenovanju Domaldove ulice u Ulicu 72. bojne VP. Joško Kontić, vijećnik MOST-a nezavisnih lista, predložio je da se na Dnevni red uvrste Prijedlog Pravilnika socijalne skrbi Grada Sinja i Prijedlog Pravilnika o načinu stipendiranja studenata s područja Grada Sinja.

Nezavisni vijećnik Zvonko Maras predložio je da se s Dnevnog reda povuče Prijedlog Rješenja o razrješenju i imenovanju u stalnim radnim tijelima(odborima) Gradskog vijeća, obzirom da ne postoji većina u Gradskom vijeću koja bi imala dogovor o preraspodjeli mjesta u odborima.

Nakon dvije stanke, koje su tražili Most i NL dr. Jadrijevića, gradonačelnica Križanac povukla je svoje prijedloge za nadopunu Dnevnog reda, a vijećnik MOSTA Joško Kontić Prijedlog Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja. Prijedlog da se na Dnevni red uvrsti Pravilnik o načinu stipendiranja studenata dao je na glasovanje, no isti nije dobio potrebnu većinu, pa se o njemu nije raspravljalo. Za je glasovalo sedam vijećnika (4 vijećnika MOST-a, nezavisni vijećnici Zvonko Maras i Ivana Šabić i SDP-ov vijećnik), a ostali su bili suzdržani ili protiv.

Većinom glasova na Dnevni red uvršten je Prijedlog za imenovanje v.d. ravnatelja KUS-a. Vijećnici su jednoglasno podržali uvrštavanje na Dnevni red Izviješća o radu i financijskom poslovanju DV Čarobni pianino te skidanje s Dnevnog reda Prijedloga Rješenja o razrješenju i imenovanju u stalnim radnim tijelima(odborima) Gradskog vijeća Grada Sinja.

Sinjski vijećnici ni sinoć nisu izabrali predsjednika Gradskoga vijeća, jer nije bilo niti jednog kandidata. U aktualnom satu postavljeno je 18 vijećničkih pitanja gradonačelnici Kristini Križanac i v.d. pročelnici za gospodarstvo Jeleni Kekez Poljak.

Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade, čija je vrijednost ostala 20 lipa po metru četvornome.

Većinom glasova, uz jedan suzdržan, prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o potporama za zapošljavanje na području Grada Sinja.

Većinom glasova prihvaćen je Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, čime je nadležnost u određivanju parkirališnih zona i ograničavanja vremena trajanja i naplate parkiranja s gradonačelnice prešla na Gradsko vijeće.

Većinom glasova nisu prihvaćena izviješća o radu s financijskim izviješćem u 2017. poduzeća Kamičak, GZK i DV Čarobni pianino.

Izviješće o radu Gradskog društva Crvenog križa Sinj s financijskim izviješćem jednoglasno je prihvaćeno.

Gradonačelnica Kristina Križanac povukla je s dnevnog reda prijedlog o imenovanju v.d ravnatelja KUS-a, ističući kako su u tijeku konzultacije i razgovori s klubovima vijećnika po ovom pitanju te da će se ova točka naći na sljedećoj sjednici Vijeća.

Jednoglasno je prihvaćen kojim se poništava Odluka sa 17. sjednice o preimenovanju Domaldove ulice u Ulicu 72. bojne VP. Obrazlažući ovaj prijedlog potpredsjednik vijeća Anđelko Bilandžić istaknuo je kako je dio stanovnika ove ulice iskazao nezadovoljstvo i protivljenje Odluci, nakon čega su predstavnici Udruge 72. bojne VP pristali na povlačenje Odluke.U raspravi je istaknuto kako se pronašla nova lokacija u gradu koja bi nosila ime ove postrojbe,a tome će gradsko vijeće donijeti odluku na skoroj izvanrednoj tematskoj sjednici kada se provedu formalno-pravne procedure.

Print Friendly
Facebook
Na vrh