Održana 4. radionica ‘Psihologijska podrška njegovateljicama’

Autor/ica
Objavljeno: 16 travanj, 2019

U ponedjeljak, 15. travnja 2019. u sklopu projekta ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj održana je radionica ‘Psihologijska podrška njegovateljicama’.

Ova radionica održana je po četvrti put, a ukupno će se održati 12 ovakvih radionica za vrijeme trajanja radnog odnosa njegovateljica. Svaka 2 mjeseca će imati susrete psihosocijalne podrške (u dvije grupe) zbog posebnosti posla kojim se njegovateljice bave te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću, kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima.

Na radionici koje vodi Ištvan Miško Kerekeš, prof. izmjenjivala su se iskustva u radu njegovateljica s krajnjim korisnicima projekta, a poseban fokus stavljen je na rješavanje nekih situacija i problema s kojima se njegovateljice susreću u svom radu. Ovom prilikom psihologinja Slavenka Maršić održala je predavanje na temu ‘Emocionalne inteligencije’, njenoj važnosti u životu, uspostavljanju i održavanju skladnih međuljudskih odnosa, konstruktivnom rješavanju interpersonalnih konflikata, sposobnosti empatije i sposobnosti razumijevanja drugih ljudi.

U razgovoru je također istaknuto koliko je rad njegovateljica značajan i vitalan resurs obitelji i prijateljima krajnjih korisnika projekta, te da su korisnici iznimno zahvalni na pomoći. Njegovateljice su dobile neke preporuke za poboljšanje podrške i usluge u svom radu.

Podsjećamo, projekt je osposobio 34 pripadnice ciljanih skupina za zanimanje njegovateljice, koje će 24 mjeseca pružati usluge korisnicima – osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom s naglaskom na hrvatske branitelje. Projekt doprinosi ublažavanju posljedice njihove dugotrajne nezaposlenosti i riziku od siromaštva a krajnji korisnici povećavaju razinu kvalitete života.

Print Friendly
Facebook
Na vrh