Održana konferencija Gerontodomaćice kod starijih i nemoćnih osoba u Gradu Trilju

Autor/ica
Objavljeno: 6 veljača, 2019

Danas, 6. veljače 2019. godine, u Gradskom kinu Trilj održana je konferencija Gerontodomaćice kod starijih i nemoćnih osoba u sklopu projekta ‘Zaželi – žene triljskog kraja’.

Voditeljica projekta Maja Vukan otvorila je konferenciju, nakon čega su stručne osobe predstavile osnovne karakteristike zanimanja gerontodomaćice. Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj Sinj, partnera u projektu, dao je kratak osvrt na projekt, odnosno na obveze koje žene zaposlene kao gerontodomaćice u sklopu ovog projekta imaju prema svojim korisnicima. Na konferenciji su sudjelovale i Marija Krstić, Smiljana Delonga i Branka Marinović, žene koje već rade kao gerentodomaćice na projektu programa ‘Zaželi – Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’ i iznijele s svoja iskustva i dojmove o projektu te zajedno sa projektnim timom odgovarale na pitanja žena.

Projekt ‘Zaželi – žene triljskog kraja’ ukupne vrijednosti 4.770.751,00 kn financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europski socijalni fond financira 85% a RH 15%. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci – 25.09.2018.g. do 24.03.2021.g. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured u Splitu, Centar za socijalnu skrb Sinj i Centar za ruralni razvoj Sinj.

Kroz projekt će se na 24 mjeseca zaposliti 25 žena, pripadnica ranjivih skupina s najviše srednjoškolskim obrazovanjem koje su u evidenciji HZZ-a. Zaposlene žene će prvo proći program osposobljavanja za gerontodomaćice, nakon kojega će svojim radom i aktivnostima pružiti potporu i podršku za najmanje 100 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Trilja. Na taj način se nezaposlene žene aktiviraju na tržištu rada i povećavaju mogućnost zapošljavanja nakon provedbe projekta, dok starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju dobivaju potrebnu brigu i skrb. Kroz projekt je zaposlen i voditelj projekta te dva pomoćnika.

Print Friendly
Facebook
Na vrh