Održana svečana sjednica Županijske skupštine

Autor/ica
Objavljeno: 21 travanj, 2017

svecana_sjednica_zupskup

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu danas je održana svečana sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, povodom Dana Splitsko-dalmatinske županije koji se slavi 14. travnja.

Uz izaslanstvo Županije Splitsko-dalmatinske i županijske vijećnike, skupštini su nazočili predstavnici županijskih ustanova i društava, HRM-a, Konzularnog zbora, Sveučilišta u Splitu, Policijske uprave splitsko-dalmatinske, pravosudnih tijela, predstavnici Crkve kao i načelnici i gradonačelnici gradova i općina, među kojima su bili i čelnici jedinica lokalne samouprave s područja cetinskog kraja.

Okupljene je najprije pozdravio predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunat, a potom je župan Zlatko Ževrnja govorio o brojnim projektima koji su realizirani u proteklih godinu dana. Posebno je naglasio kako je zadovoljan radom županijskih vijećnika, među kojima vlada konstruktivna, poticajna atmosfera.

‘Mislim da možemo biti zadovoljni radom u protekloj godini, ali i cijelom mandatu. Splitsko-dalmatinska županija je stabilna ustanova, sve županijske ustanove su pozitivne, a sva povezana poduzeća rade jako dobro i nema nikakvih gubitaka niti financijskih dubioza. Iako je iza nas teško gospodarsko razdoblje, trudili smo se uravnotežiti rad Županije, svugdje pomoći u razvoju naših gradova i općina, od naših otoka, priobalja i dalmatinske zagore, gdje smo i u najudaljenijim naseljima gradili bitnu infrastrukturu za život naših sugrađana’, naglasio je župan Zlatko Ževrnja.

Na današnjoj sjednici uručene su javne nagrade Splitsko-dalmatinske županije. Skupne nagrade dobili su Udruga veterana Domovinskog rata 114. brigade HV-a, Sveučilište u Splitu, Sportska sekcija liječnici tenisači Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnica Split, Ronilačko-ekološki klub HVIDR-a Split i Kulturno umjetnička udruga Sv. Kliment – Gornje Sitno.

Pojedinačne nagrade ove godine su dobili Marija Županović, dr.sc. Stanislav Piplović, Ante Omazić, Ivan Jakšić i Petar Buljević.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su prof. dr. sc. Borbenu Uglešiću, Ivanu Šimunoviću i akademiku Davorinu Rudolfu, koji se u ime svih nagrađenih zahvalio Županijskoj skupštini i Županiji Splitsko-dalmatinskoj.

Dodajmo kako je prije svečane sjednice izaslanstvo Županije položilo vijenac kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Lovrinac te cvjetni aranžman na grob bivšeg župana prof.dr.sc. Branimira Lukšića.

Facebook