Marino Trans

Održani radni sastanci u sklopu projekta Zaželi – Susjede brinu o susjedima

Autor/ica
Objavljeno: 9 rujna, 2019
zazeli

U Sinju i Otoku održani su radni sastanci sa zaposlenicama kroz projekt Zaželi – Susjede brinu o susjedima.

Sastanak u sinjskog Gradskoj vijećnici, za zaposlenice s područja grada Sinja održan je u četvrtak, 5. rujna, a u vijećnici Općine Otok, za zaposlene žene s područja općine Otok u petak, 6. rujna.

Teme sastanka su bile evaluacija dosadašnjeg rada, pojašnjenje nejasnoća u provedbi aktivnosti, prava i obaveze zaposlenica te krajnjih korisnika.

Radni sastanci provoditi će se i u narednim mjesecima radi bolje provedbe projektnih aktivnosti i upoznavanja stvarnog stanja na terenu te kako bi u slučaju pojave problema pravovremeno reagirali u njihovom otklanjanju.

Projekt Zaželi – susjede brinu o susjedana omogućio je zapošljavanje 60 nezaposlenih žena, od čega 30 s područja grada Sinja i 30 s područja općine Otok. One će tijekom dvije godine pružati usluge za minimalno 240 korisnika – osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom, kojima će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života. U projekt je trenutno uključeno 266 korisnika.

Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi starijim osobama preko izvaninstitucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

zazeli
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh