fruhwald
otvorena vrata

Održani tribina i kviz znanja za srednjoškolce

Autor/ica
Objavljeno: 18 rujna, 2014
fzs_kviz10

Foto: Nikola Belančić

U okviru posljednjeg dana 5. Festivala znanosti Sinj, u Alkarskim dvorima jutros su održani tribina i kviz znanja za sinjske srednjoškolce.

Oko 200 učenika sinjskih srednjih škola sudjelovalo je u tribini ‘Kamo nakon srednje škole?’ koju je pripremio Mate Paštar, student završne godine diplomskog studija kemije i biologije s Fakulteta prorodnoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Gosti na tribini bili su Vlatka Marković, studentica završne godine diplomskog studija kemije i biologije s istog fakulteta, Ivan Budimir Bekan i Ana Turudić, studenti 6. godine medicinskog fakulteta u Splitu i Zagrebu, Jelena Ćurković, studentica završne godine Pravnog fakulteta u Splitu, Jelena Mihaljević, studentica završne godine diplomskog studija Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu te Tina Čarić koja je u rekordnom roku završila prediplomski i diplomski studij na FESB-u. Studenti su okupljenim srednjoškolcima prenijeli svoja iskustva prilikom odabira studija i studiranja, a svi se slažu kako za uspješan završetak studija nije potrebno biti nadnaravno pametan već je to rezultat rada i upornosti.

Nakon tribine uslijedio je Kviz znanja, a srednjoškolci koji su pokazali najviše znanja iz fizike, kemije, biologije i astronomije osvojili su vrijedne nagrade. Prvo mjesto i novčanu nagradu od 500 kuna osvojio je Josip Jukić, učenik 2. razreda Franjevačke klasične gimnazije, 2. mjesto i 300 kuna Ante Svalina učenik 4. razreda gimnazije Dinka Šimunovića, a 3. mjesto i 200 kuna Petar Ćaleta, također učenik gimnazije Dinka Šimunovića.

fotogalerija (Nikola Belančić)

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh