Ogorčeni stanari Vrcanovog obora najavljuju ‘čišćenje barikada’

Autor/ica
Objavljeno: 13 ožujak, 2018
vrcanov_obor

Nezadovoljan zbog nepoduzimanja konkretnih aktivnosti na rješavanju problema ‘kuće strave’, odnosno uklanjanju prijetnje sigurnosti mještana i prolaznika, u ime stanara Vrcanovog obora priopćenje za javnost uputio je Aleksej Rajevskij.   

Poštovani,

da ne ponavljamo priču i činjenice koje su jasne svima, a uz zahvalu vama koji ste uvijek pratili našu kalvariju s tzv. Kućom strave, želimo dati kraće priopćenje za širu javnost.

Već šesti dan je pristupni put našim domovima blokiran, a kontakti s nadležnim gradskim strukturama nisu urodili plodom.

Dapače, od gradonačelnice do pročelnice Ureda za komunalne djelatnosti, od direktorice komunalnog poduzeća do inspekcijskih službi, nitko se nije udostojio doći na lice mjesta i upitati nas kako nam je i reći nam što kane poduzeti.

Problem je valjda u nama. Videći kako se gradonačelnica u nedjelju slika na obaranjima ruku, jedini je zaključak da nismo dovoljno atraktivni i slika za medije nije lijepa.

Dakle, prošli smo sve, od lažnih obećanja do otvorenog ignoriranja.

Zadnji cinizam je taj ‘da je ulica Vrcanov obor privatno vlasništo te stoga oni nisu duži istu očistiti’, što nam je poručila gđa Panza.

Iako na internet stranicama Čistoće Cetinske krajine stoji da je ulica Vrcanov obor javna površina u IV. zoni čišćenja koju čiste dva puta mjesečno i prema potrebi – izgleda da još nije potrebno.

Da ne griješimo dušu, jučer, 12. 03. 2018. u ulici su se pojavili djelatnici Čistoće Cetinske krajine, no samo su se okrenuli i otišli. Valjda je ljude strah zaći u tu ruševinu.

Nakon toga je stiglo obrazloženje da oni u stvari čiste samo do Porezne uprave, iako na stranici piše da je površina koju čiste 350 m2 što pokriva cijeli Vrcanov obor. Tko je tu lud – zaključite sami.

Naposljetku, želim obavijestiti širu javnost da ću danas ili sutra, ovisno o vremenskim (ne)prilikama, ja, sa svojom djecom i susjedima, krenuti u čišćenje tih barikada, jer više ne možemo funkcionirati na ovaj način.

Ako nam se, ne daj Bože nešto dogodi – neka ide na dušu svih odgovornih.

Još jednom hvala svima na toplim riječima podrške, a vama na medijskom praćenju situacije.

Sa štovanjem,
Aleksej Rajevskij

Print Friendly
Facebook
Na vrh