Marino Trans

OO HDZ-a Otok: Načelnik Dušan Đula za svoj nerad i nesposobnost okrivljuje vijećnike HDZ-a

Autor/ica
Objavljeno: 5 rujna, 2019
branko samardzic

Otočki HDZ uputio je priopćenje za javnost kojim reagiraju na izjave načelnika Općine Otok Dušana Đule koje je dao prilikom gostovanja u programu Hit radija 3. rujna. Priopćenje koje potpisuje predsjednik otočkog HDZ-a Branko Samardžić prenosimo u cijelosti:

‘Potaknuti gostovanjem načelnika Općine Otok, gospodina Dušana Đule, u programu Hit radija, 3. rujna 2019., primorani smo, radi istine, reagirati ovim priopćenjem.

Njegove izjave poput one da vijećnici HDZ-a zaustavljaju projekte koji su od velike važnosti za pojedina naselja u našoj Općini, je krajnje neozbiljna i neodgovorna, kao i cjelokupan njegov rad na toj funkciji. Naime, gospodin Đula, iznoseći takve neistine, zapravo prikriva svoju nesposobnost upravljanja Općinom. Za početak treba podsjetiti načelnika što je sve napravljeno za razvoj Općine Otok za vrijeme kada je HDZ bio na vlasti.

Što se tiče posljednje, 21. sjednice općinskog vijeća, načelnik Đula je uporno u emisiji želio progurati tezu kako su za mnoge točke, koje nisu usvojene, krivi vijećnici HDZ-a, što nije točno. Činjenica je da gospodin načelnik ima ili je imao većinu u Vijeću pa bi bilo dobro da se zapita zašto ga njegovi vijećnici nisu podržali. Očito je kako više ne postoji koalicijska većina u općinskom vijeću te REBALANS (Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Općine Otok za 2019.) nije prošao. Činjenica je da je gospodin Đula višak od cca 3,7 milijuna kuna iz prethodne, 2018. godine, raspodijelio na sve osim na bitne stavke samo kako bi zakamuflirao novac koji je ionako već potrošen. Logično je da su i oni, koji su ga do sada podržavali, uvidjeli o čemu se tu radi pa su i na samoj sjednici uputili kritiku i glasovali protiv ili suzdržano.

Vijećnici HDZ-a nikad nisu pa i neće biti prepreka dobro osmišljenim projektima. Tako smo za točke koje su bile dobro pripremljene svi bili ZA, kao što su: Prijedlog odluke o financiranju nabave dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, Prijedlog Odluke o dodjeli novčane pomoći za kupnju udžbenika za srednje škole, Zaključak o davanju suglasnosti na zahtjev za zapošljavanje dvije djelatnice u Dječji vrtić Žabica… Bitno je naglasiti da su za, Prijedlog odluke o osnivanju općinske knjižnice Otok, i njegovi vijećnici bili PROTIV, ne zato što vijećnici ne žele knjižnicu u Otoku, nego iz razloga što projekt nije dobro osmišljen i kao takav ne bi privukao mještane, a vidimo da tako razmišljaju i njegovi koalicijski vijećnici.

Željeli bismo naše sumještane izvijestiti kako je općinska vlast željela novim nametima povećati komunalnu naknadu koja bi se plaćala kvartalno i koja bi u konačnici, za jednu prosječnu stambenu građevinu, bila popriličan teret za građane na godišnjoj razini, no to smo zaustavili. Podsjetimo, načelnik niti jedno obećanje iz svoje kampanje nije ispunio niti ostvario. U protekle dvije godine i nekoliko mjeseci, g. Đula je napravio „debele“ ležeće policajce iliti uspornike i dječje igralište na tuđem vlasništvu (ilegalno), za koje se ni dan danas ne zna koju svrhu ima niti koliko je novca u njega uloženo.

Na kraju ovog našeg priopćenja želimo načelnika upozoriti, kada istupa u javnosti, neka to bude sa istinitim činjenicama i argumentima, a ne kao većini slučajeva do sada, sa neistinitim tezama, raznim, nemoguće ostvarivim obećanjima, te pričama koje su više u sferi naučne fantastike u odnosu na realnost.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh