Otočka večer na sinjskom adventu

Autor/ica
Objavljeno: 27 prosinac, 2016
otok_advent

Izvor: www.opcina-otok.hr

U sklopu manifestacije ‘Advent u Sinju’ Općina Otok će u utorak, 27. prosinca, na sv. Ivana, s početkom u 19 sati upriličiti prigodni program.

Na Šetalištu Alojzija Stepinca nastupit će ojačana postava iz općine Otok, s raznolikim repertoarom.

Nastupit će klapa sv. Luke, koja će izvesti nekoliko komercijalnih pjesama, a isto tako pjevat će i prigodne božićne pjesme. U daljnjem programu sudjelovat će KUD ‘Krenica’ i izvodit će plesove i igre iz našeg kraja te će zapjevati ‘reru’ i ‘gangu’. Svoj doprinos dat će i članovi Udruge reraša i guslara iz Otoka, a oni će pjevati ‘gangu’ i ‘ojkalicu’ te svirati na diplama. Ugođaj će upotpuniti izložbom rukotvorina i narodne nošnje šalturice Brankice Marinović. Recitatorsku rolu izvest će pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra, autor nekoliko antologijskih pjesama o Cetini, domovini, majci, ratniku, stini pradidovoj i o mnogu čemu drugom. Iz Udruge za očuvanje baštine očekuje se priključenje djela pjevača.

Na izložbenim štandovima biti će izloženi proizvodi lokalnih OPG-ova koji će ponuditi med i proizvode od meda, proizvode od industrijske konoplje, likere i džemove koji su proizveli učenici članovi učeničke zadruge OŠ ‘Kamešnica’ Otok. Biti će tu i radova od gline, platna, adventskih svijeća, darovnih torbica i još ponešto.

Za ugodno druženje na licu mjesta će biti organizirano pečenje uštipaka i fritula, sir i vino.

Veselimo se svi zajedno u božićnom ugođaju i svatko je dobro došao. Domaćin je načelnik Općine Otok, Branko Samardžić.

Facebook