Otvorena izložba studenata Umjetničke akademije Split

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpanj, 2013

izlozba_umas1

U organizaciji Kulturno umjetničkog središta Sinj i Umjetničke akademije Split, u galeriji Sikirica sinoć je upriličen multimedijalni program ‘Osobne improvizacije u kiparskim materijalima’. U okviru programa održano je predavanje te je otvorena izložba šestero mladih umjetnika, studenata Umjetničke akademije Split.

Pred mnoštvom okupljenih, istaknuta hrvatska umjetnica Vlasta Žanić i prof. dr. Blaženka Perica održale su predavanje na temu ‘Performansi i suvremene skulpture u Hrvatskoj’. Potom je sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin svečano otvorio izložbu radova šestoro studenata završnih godina Umjetničke akademije u Splitu – Adne Bakije, Kristine Šušnjare, Milivoja Popoviać, Jana Tomića, Lucije Myšičkove i Sinjanina Edija Radana, koji je i inicijator ovog događaja. Mladi umjetnici predstavili su se radovima u nekoliko različitih vrsta pristupa kiparskoj problematici – kombinacija reljefa i slika, dvije serije grafika, video instalacije i prefomans. Svi radovi nastali su pod mentorstvom Vlaste Žanić.

Inicijator ovog kulturnog događaja, mladi sinjski umjetnik Edi Radan, nije krio oduševljenje posjetom svojih sugrađana.

‘Jako sam zadovoljan s oba dijela izložbe. Prvi dio se odnosi na predavanje profesorica Blaženke Perice i Vlaste Žanić, koje je prošlo iznimno dobro. U drugom dijelu, službeno otvaranje izložbe je također prošlo iznimno dobro. Okupio se veliki broj ljudi, sva očekivanja su ispunjena’.

Izložba će biti otvorena do 15.  srpnja.

fotogalerija

 

Print Friendly
Facebook
Na vrh