Padobranci Aerokluba Sinj na Kupu državnosti u Vukovaru

Autor/ica
Objavljeno: 10 lipanj, 2019

Proteklog vikenda, padobranska ekipa Aerokluba Sinj sudjelovala je na 19. Kupu državnosti u Vukovaru te je ponovila prošlogodišnji rezultat zauzevši četvrto mjesto.

To padobransko natjecanje u skokovima na cilj, tradicionalno se održava u Vukovaru pod organizacijom aerokluba Borovo.

Natjecanje je otvorenog tipa pa na njemu sudjeluju i ekipe izvan Republike Hrvatske, u pravilu iz susjednih zemalja. Na ovom 19. Kupu državnosti, pobjedila je mješovita ekipa Sombor – Prijedor. Drugo mjesto pripalo je mješovitoj ekipi koju su činila tri padobranca iz Srbije i jedan iz Hrvatske, a treće mjesto ekipi iz Banja Luke (Bosna i Hercegovina).

Ekipa Aerokluba Sinj u sastavu Andrija Kovačević, Nikola Bašić, Tino Milanović i Zlatko Ugrin, zauzela je četvrto mjesto, što je ujedno i najbolje plasirana ekipa iz Republike Hrvatske. Na natjecanju je također nastupio i Mirko Malbaša kao član jedne mješovite ekipe.

Jedan od sudaca natjecanja bio je predsjednik Aerokluba Sinj, Zvonko Kovačević koji je komnentirao rezultat svoje ekipe:

“Kad se uzme u obzir da u protekla dva mjeseca nismo imali dostatnih termina za treninge zbog loše meteo situacije, a uz to, nismo mogli posložiti najbolju ekipu zbog izostanka nekoliko naših padobranaca, prvenstveno Jurice Jagnjića i Marija Grčića, zadovoljan sam postignutim rezultatom. Već idućeg vikenda, naša dva reprezentativca Ugrin i Kovačević nastupaju u Rijeci na jednom od natjecanja svjetskog kupa u sastavu padobranske reprezentacije Republike Hrvatske i ovo natjecanje u Vukovaru bio im je dobar trening.”

Print Friendly
Facebook
Na vrh