Panza podnijela Zamolbu za razrješenje dužnosti

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibanj, 2018
panza1

Pročelnica Ankica Panza uputila je gradonačelnici Sinja Kristini Križanac Zamolbu za razrješenje s dužnosti voditeljice projekta ‘Sinj u sridu’ i predstavnika Grada Sinja u Projektnom timu za pripremu projekta ‘Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Sinj’ sufinanciranog sredstvima EU.

Zamlbu za razrješenje donosimo u cijelosti:

Poštovana Gradonačelnice,

Molim Vas da me razriješite dužnosti voditeljice projekta „Sinj u sridu“ i predstavnika Grada Sinja u Projektnom timu za pripremu projekta „Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Sinj“ sufinanciranog sredstvima EU.

Iako sam dionik obadva Projekta od njihovih začetaka, a danas se ti isti Projekti nalaze u visokoj fazi realizacije, smatram da je došlo vrijeme da se uključe i preuzmu odgovornosti neki drugi kompetentni stručnjaci.

Povod za moju zamolbu, među ostalim, je i višestruko javno iznošenje neistinitih informacija i selektivno prezentiranje činjenica iz Rješenja Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave vezano za otvoreni postupak javne nabave radova za izgradnju IEC s parkiralištem.

Naime, neosporno je da je DKOM poništio Odluku o odabiru ponuditelja, odnosno žalba je prihvaćena u jednom navodu. Međutim, ignorira se i potiskuje iz komunikacije činjenica, da je DKOM drugi žalbeni navod ocijenio neosnovanim, kao i da je DKOM postupajući po službenoj dužnosti utvrdio i konstatirao u Rješenju slijedeće:

1. Tijelo nije utvrdilo osobito bitne povrede postupka javne nabave

2. Nisu utvrđene povrede glede obveze slanja ispravka obavijesti na objavu

3. Nisu utvrđene nepravilnosti glede kriterija za odabir ponude

4. Tijelo nije našlo povrede u odnosu na obvezne osnove za isključenje

5. Tijelo nije našlo povrede da je naručitelj nakon isteka roka za dostavu ponude vodio pregovore ili da je ponuditelj izmijenio svoju ponudu suprotno odredbama Zakona o javnoj nabavi

6. Tijelo je utvrdilo da su kriteriji za odabir gospodarskog subjekta određeni sukladno čl. 256. – 259. ZJN

7. Nije utvrđena povreda u smislu da naručitelj nije primijenio ili nepravilno primijenio koju odredbu izvora prava

U nadi da će neki novi stručnjaci nastaviti i uspješno dovesti do kraja realizaciju spomenutih projekata, zahvaljujem se na do sada ukazanom povjerenju i suradnji.

S poštovanjem,
Ankica Panza

Print Friendly
Facebook
Na vrh